In de laatste wilsbeschikking staat aangegeven hoe u uw uitvaart graag zou willen hebben. Het is dus eigenlijk een document waarin uw wensen staan als het gaat om uw uitvaart. Andere woorden voor de laatste wilsbeschikking zijn een wensenformulier, een wilsverklaring of een uitvaartcodicil.
laatste-wilsbeschikkingHet opstellen van een wilsbeschikking is niet verplicht en ook niet wettelijk geldig. Het kan echter wel rust geven. Alles staat immers zwart op wit voor uw nabestaanden. Het is aan te raden om deze samen op te stellen met een ander persoon. Die kan dan tevens de wilsbeschikking ondertekenen en deze zo goed mogelijk naleven op het moment van uw uitvaart.
U kunt de wilsbeschikking zelf schrijven, op laten drukken of typen. Hierna kunt u 1 exemplaar zelf bewaren en andere exemplaren kunt u dan delen met uw nabestaanden.

Wat staat er zoal in de wilsbeschikking?

Bij het opstellen van de wilsbeschikking is het aan te raden dat u zoveel mogelijk in detail treedt zodat hier geen misverstanden over ontstaan bij de nabestaanden. Gegevens welke vaak vermeld worden zijn:
– Persoonsgegevens
– Welke nabestaande is de opdrachtgever
– Uitvaartverzorger
– Financiele gegevens
– Informatie omtrent de uitvaartverzekering
– Uw wensen omtrent cremeren of begraven
– Advertenties en rouwbrieven
– Uitvaartvervoer
– Locatie van de uitvaart
Bovenstaande lijst is een erg beknopte versie van een wilsbeschikking. Er zijn natuurlijk veel meer zaken om over na te denken bij een uitvaart. Ook hebben wij de verdere details per punt achterwegen gelaten.

Wijzigen van de wilsbeschikking

Indien u een wijziging wilt maken in de wilsbeschikking spreekt het voorzich dat u de oude wilsbeschikking vervangt voor de nieuwe. Zowel in uw eigen administratie als bij de nabestaanden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice