18 jaar en benieuwd naar de uitvaartverzekering? Er gaan een paar dingen veranderen, op het moment dat iemand de volwassen leeftijd bereikt. Dat heeft te maken met het feit dat veel verzekeraars kinderen gratis meeverzekeren met hun ouders. Of voor een heel lage premie per maand, die eigenlijk geen naam mag hebben. Zodra iemand 18 jaar wordt veranderen er daarom een paar dingen.
Het is vanaf dat moment verstandig om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Tenminste, als u daar gebruik van wilt maken natuurlijk. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om de dekking onder te brengen bij uw ouders.

Gratis dekking bij ouders voorbij

gratisDe gratis dekking van de uitvaartverzekering geldt over het algemeen tot 18 jaar, net als de andere speciale regelingen voor een extra lage premie. Vanaf de 18e verjaardag is het van belang om een eigen polis af te sluiten. Dat betekent dat het bij het bereiken van de leeftijd van 18 jaar verstandig is om goed te kijken naar de uitvaartverzekeringen die er beschikbaar zijn. Het is gebruikelijk om een polis te kiezen vergelijkbaar met die van de ouders. Maar dat is niet verplicht, het is zelfs mogelijk om een totaal andere verzekeraar te kiezen.

Risicodekking

Zodra u 18 jaar wordt en een uitvaartverzekering afsluit is er sprake van een risicodekking. Tot u 25 jaar wordt. Vanaf dat moment gaat de normale dekking pas lopen. Tot die tijd betaalt u een relatief lage premie, omdat het risico op overlijden nog erg klein is. Vanaf 25 jaar bouwen we in Nederland ook pensioen op, waardoor er gekozen is voor deze leeftijd. Vanaf dat moment bouwt u recht op een uitvaart op, aan de hand van de premie die u inlegt. Wat dat betreft verandert er voor de uitvaartverzekering iets bij 18 jaar en bij 25 jaar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice