Een reguliere uitvaartverzekering kan zowel voor een crematie als begrafenis gebruikt worden. Een crematieverzekering is in principe ook gewoon een uitvaartverzekering alleen dan enkel bedoeld voor een crematie. In het overzicht hieronder kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken welke ook gebruikt kunnen worden voor crematies.

Wat houdt een crematieverzekering in?

De meeste uitvaartverzekeraars maken geen onderscheid in de uitvaartverzekeringen. Sommige doen dit wel en laten de consument kiezen tussen een begrafenisverzekering of een crematieverzekering, dit kan voorkomen bij een natura polis. Doordat een begrafenis doorgaans duurder is wordt er onderscheid gemaakt, een crematieverzekering is dan ook goedkoper dan een begrafenisverzekering. Echter is de crematieverzekering niet per definitie duurder dan een uitvaartverzekering.

Vergelijken

vergelijken-crematieverzekeringOm de juiste keuze te kunnen maken adviseren wij u te vergelijken. Kijk goed wat de uitvaartverzekeraars u bieden, maar ook welke maandelijkse premie u moet gaan betalen voor deze producten en diensten. Maak een verstandige keuze door een goede vergelijking te maken. Ook voordelen als dat uw kinderen gratis meeverzekerd zijn kunnen een bepaalde uitvaartverzekeraar extra aantrekkelijk maken. Zet de plus en minpunten op een rij en maak een verstandige keuze!

Crematieverzekering of uitvaartverzekering?

Indien u zeker bent over dat u niet begraven wilt worden dan maakt het niet uit of u voor een crematieverzekering of uitvaartverzekering kiest. Het doel is hetzelfde ondanks dat de benaming anders is, namelijk het bekostigen van de uitvaart. Zowel bij begrafenisverzekering als een crematieverzekering wordt er gekozen voor een natura dekking.

De kosten van de uitvaart worden rechtstreeks uitgekeerd aan de begrafenisondernemer gezien u kiest voor het verzekeren van producten en diensten. Indien u liever een geldbedrag uitgekeerd wilt krijgen kunt u het beste kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. De kapitaal uitvaartverzekering wordt niet onderscheid in een begrafenis of crematieverzekering. Hier verzekerd u een geldbedrag, waar u zelf van mag kiezen hoe u dit besteed.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice