Betrouwbaar

Afsluiten van de verzekering doet u veilig bij de verzekeraar!

Bedenktijd

Minimaal 14 dagen bedenktijd om kosteloos te annuleren.

Persoonlijk

Bekijk persoonlijke premie met de knop ‘Bekijk premie’.

Bereken kosten uitvaart

Klik de modules aan en bekijk onderin het scherm de totale kosten voor de uitvaart.

Voor welk type uitvaart wilt u verzekerd zijn?

Verwachting van het aantal personen op de uitvaart

Wilt u een crematie of een begrafenis?

Totale kosten van de uitvaart (verzekerd bedrag)

*Dit bedrag is slechts een indicatie.

Hoe werkt het vergelijken?

1 Bepaal het verzekerd bedrag. Dit kunt u doen met de paarse knop ‘Bereken kosten uitvaart’ boven de vergelijker (niet beschikbaar voor mobiele gebruikers).

2 Indien u geen berekening wilt of kunt maken kunt u een verzekerd bedrag van 7000 – 8000 euro aanhouden.

3 U kunt verzekeringen naast elkaar leggen met de knop ‘Bekijk premie’. U kunt er ook voor kiezen om meteen naar de aanbieder te gaan.

4 Na het gebruiken van de knop ‘Bekijk premie’ verschijnt onderin het scherm uw selectie.

5 Druk op ‘Naar premies’.

6 Er verschijnt nu een scherm waarbij we verder ingaan op de verzekeringen. Zo vindt u hier onder andere de premie voor uw leeftijd en ziet u of een verzekering aanpasbaar is.

7 Indien u een keuze heeft kunnen maken gebruikt u de knop ‘Bekijken’ en zult u terecht komen op de website van de verzekeraar.

Welke polis past bij mij?

hoeOm te bepalen welke polis bij u past is het belangrijk om eerst vast te stellen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Een uitvaart is een kostbaar plaatje, toch zijn de kosten per persoon zeer verschillend. Het hangt af van hoe u het afscheid wilt invullen. Vragen als begraven of cremeren, hoeveel mensen, wat voor soort kist zijn dan ook aan de orde om de hoogte van het verzekerde bedrag in te schatten.

Op dit moment geven verzekeraars aan een gemiddelde uitvaart voor zo’n 7500 euro te kunnen verzorgen. Uiteraard zullen uw persoonlijke wensen bepalen of dit bedrag bij u aansluit. De meeste uitvaartverzekeraars hebben op hun website een uitvaartcalculator zodat u eenvoudig een inschatting kunt maken hoeveel uw uitvaart ongeveer gaat kosten.

U kunt ook op deze pagina een calculator vinden, gebruik hiervoor de paarse knop ‘Bereken kosten uitvaart’ boven de vergelijker.

Na het berekenen van het verzekerde bedrag kunt u gaan beginnen met het vergelijken van de polissen die hieraan voldoen. U kunt bij het vergelijken kijken naar de premie voor uw leeftijd en uitzoeken wat de meest voordelige optie is. Echter raden wij u aan de voorwaarden ook goed te bekijken zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan.

Welke factoren bepalen de premie?

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van uw premie bepalen. Hieronder de verschillende factoren:

Verzekerd bedrag: Dit is de dekking, hoeveel geld of welke diensten wilt u uitgekeerd krijgen?

Leeftijd: Een jonger persoon betaald minder premie, dit komt doordat de verzekeraar inschat minder risico te lopen.

Looptijd: De looptijd geeft aan hoe lang u premie gaat betalen. Dit kan voor een bepaalde periode zijn of tot een bepaald levensjaar.

Soort verzekering: De mogelijkheden zijn een natura, kapitaal of combinatieverzekering. Het verschil zit hem in de uitkering, kiest u voor een uitkering in geld, natura of een combinatie van beide?

Gezondheid: Binnen de aanvraag is er doorgaans een medische acceptatie door middel van een gezondheidsverklaring. Bij een slechtere gezondheid verwacht de verzekeraar mogelijk vroegtijdig te moeten uitkeren waardoor de premie omhoog kan gaan.

Voorwaarden: De voorwaarden zijn belangrijk, zijn kinderen bijvoorbeeld gratis meeverzekerd en hoe zit het met premie indexatie?

Leeftijd

factorenVanaf 18 jaar is het mogelijk een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. De maandelijkse premie is lager voor jongeren. De verzekeraar maakt een risicoberekening en de kans dat een ouder persoon sneller komt te overlijden is nu eenmaal groter. Bij een normale levensverwachting maakt het dan ook niet uit of u op uw 18e begint met het afdragen van premie of hiermee pas begint op het moment dat u 50 bent. U zult nagenoeg hetzelfde aan premie afdragen.

Dit komt doordat de premie vele malen hoger is wanneer u pas op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Het is mogelijk dat u eerder dan de gemiddelde levensverwachting komt te overlijden en om dit risico zo vroeg mogelijk af te dekken kan het verstandig zijn om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.

De meeste verzekeraars hanteren bij de aanvraagprocedure een maximale leeftijd, doorgaans is dit 65 jaar. Na deze leeftijd is het dan ook niet meer mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten gezien de verzekeraar het risico te groot vind.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2020

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice