Betrouwbaar

Afsluiten van de verzekering doet u veilig bij de verzekeraar!

Bedenktijd

Minimaal 14 dagen bedenktijd om kosteloos te annuleren.

Persoonlijk

Bekijk persoonlijke premie met de knop ‘Vergelijken’.

Hoe werkt het vergelijken?

1 De getoonde premieberekening is voor een persoon van 30 jaar oud geboren op 30 juni 1990. Echter is de premie afhankelijk van een aantal zaken, waaronder de leeftijd van de verzekeringsnemer. Om deze reden hebben wij het mogelijk gemaakt om de premie voor uw eigen leeftijd te vergelijken bij de 3 uitvaartverzekeraars DELA, Monuta en Ardanta.

2 Om een goede vergelijking te maken kunt u de premie voor uw eigen leeftijd bekijken. Aan de linkerzijde naast het vergelijkingsoverzicht kunt u op de button ‘Vergelijken’ klikken (deze button staat op een telefoon / tablet onder het vergelijkingsoverzicht). U zult vervolgens een overzicht te zien krijgen waarbij de premie per leeftijd gespecificeerd staat.

3 U kunt eventueel via de button ‘vorige pagina’ weer terug naar het hoofdoverzicht.

4 Naast de premiebedragen staan er andere punten vermeld in het vergelijkingsoverzicht waaronder het verzekerde bedrag. We hebben voor elke verzekeraar het meest gebruikelijke verzekerde bedrag t.w.v. 9000 euro genomen om een vergelijking te maken. Echter is het op de website van de verzekeraar ook mogelijk om voor andere verzekerde bedragen te kiezen.

5 Het eerste punt in het overzicht geeft weer hoe de uitkering plaatsvind. Sommige verzekeraars zullen in diensten uitkeren, terwijl andere verzekeraars weer in geld zullen uitkeren. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

6 De betaaltermijn hebben we als tweede punt vermeld, dit verschilt namelijk per uitvaartverzekeraar. Bij sommige verzekeraars zult u tot aan uw overlijden premie afdragen, terwijl een andere verzekeraar tot een bepaalde leeftijd premie in rekening zal brengen. Bij een betaaltermijn tot 80 jaar betaald u dus tot uw 80ste levensjaar premie.

7 Als laatste hebben we een voordeel van de verzekeraar weergegeven. Indien u nog meer informatie over de uitvaartverzekeringen wenst kunt u een kijkje nemen op de websites van de uitvaartverzekeraars. Ook wanneer u een bepaald product wilt afsluiten kunt u dit doen op de website van de uitvaartverzekeraar. Door op de button ‘Bekijken’ te klikken zult u terecht komen op de website van de desbetreffende uitvaartverzekeraar waar u betrouwbaar een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Welke factoren bepalen de premie?

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van uw premie bepalen. Hieronder de verschillende factoren:

Verzekerd bedrag: Dit is de dekking, hoeveel geld of welke diensten wilt u uitgekeerd krijgen?

Leeftijd: Een jonger persoon betaald minder premie, dit komt doordat de verzekeraar inschat minder risico te lopen.

Looptijd: De looptijd geeft aan hoe lang u premie gaat betalen. Dit kan voor een bepaalde periode zijn of tot een bepaald levensjaar.

Soort verzekering: De mogelijkheden zijn een natura, kapitaal of combinatieverzekering. Het verschil zit hem in de uitkering, kiest u voor een uitkering in geld, natura of een combinatie van beide?

Gezondheid: Binnen de aanvraag is er doorgaans een medische acceptatie door middel van een gezondheidsverklaring. Bij een slechtere gezondheid verwacht de verzekeraar mogelijk vroegtijdig te moeten uitkeren waardoor de premie omhoog kan gaan.

Voorwaarden: De voorwaarden zijn belangrijk, zijn kinderen bijvoorbeeld gratis meeverzekerd en hoe zit het met premie indexatie?

Leeftijd

factorenVanaf 18 jaar is het mogelijk een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. De maandelijkse premie is lager voor jongeren. De verzekeraar maakt een risicoberekening en de kans dat een ouder persoon sneller komt te overlijden is nu eenmaal groter. Bij een normale levensverwachting maakt het dan ook niet uit of u op uw 18e begint met het afdragen van premie of hiermee pas begint op het moment dat u 50 bent. U zult nagenoeg hetzelfde aan premie afdragen.

Dit komt doordat de premie vele malen hoger is wanneer u pas op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Het is mogelijk dat u eerder dan de gemiddelde levensverwachting komt te overlijden en om dit risico zo vroeg mogelijk af te dekken kan het verstandig zijn om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.

De meeste verzekeraars hanteren bij de aanvraagprocedure een maximale leeftijd, doorgaans is dit 74 jaar. Na deze leeftijd is het dan ook niet meer mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten gezien de verzekeraar het risico te groot vind.

Welke polis past bij mij?

hoeOm te bepalen welke polis bij u past is het belangrijk om eerst vast te stellen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Een uitvaart is een kostbaar plaatje, toch zijn de kosten per persoon zeer verschillend. Het hangt af van hoe u het afscheid wilt invullen. Vragen als begraven of cremeren, hoeveel mensen, wat voor soort kist zijn dan ook aan de orde om de hoogte van het verzekerde bedrag in te schatten.

Op dit moment geven verzekeraars aan een gemiddelde uitvaart voor zo’n 9000 euro te kunnen verzorgen. Uiteraard zullen uw persoonlijke wensen bepalen of dit bedrag bij u aansluit.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice