Betrouwbaar

Het afsluiten van de verzekering doet u veilig bij de verzekeraar!

Bedenktijd

U heeft 14 dagen bedenktijd om de polis kosteloos te annuleren.

Persoonlijk

Bekijk de premie voor uw leeftijd door ‘premie per leeftijd’ te gebruiken.

Hoe werkt het vergelijken?

Met de bovenstaande vergelijker kunt u eenvoudig verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken. In het overzicht zijn de verschillende polissen van diverse uitvaartverzekeraars opgenomen. Het verzekerde bedrag geeft de hoogte van de dekking weer.

vergelijkenIn het overzicht wordt er tevens een vanaf premie getoond, dit is de premie die geldig is voor een 18 jarige. Het is mogelijk om de premie voor uw eigen leeftijd te bekijken en te vergelijken. Onder de vanaf prijs ziet u een selectievakje ‘premie per leeftijd’ staan. Zodra u deze aanvinkt, ziet u deze polis onderin verschijnen met daarnaast een knop ‘Bekijken’. Nadat u op Bekijken heeft geklikt komt u in een overzicht terecht waarin alle leeftijden opgenomen zijn.

U kunt er optioneel voor kiezen om meerdere polissen toe te voegen zodat u 3 verschillende polissen naast elkaar kunt vergelijken. Op deze manier vergelijkt u eenvoudig de verschillende polissen met de bijbehorende premie voor uw leeftijd. Ook hebben wij de klantbeoordelingen toegevoegd in onze vergelijker. Deze beoordelingen zijn afkomstig van de websites van de verzekeraar.

Nadat u klaar bent met het vergelijken kunt u gemakkelijk naar de website van de verzekeraar gaan door op de knop ‘Bekijken’ te klikken. Het afsluiten doet u dan ook via de website van de verzekeraar. Indien u zich bedacht heeft kunt u de aanvraag binnen de bedenktijd kosteloos annuleren. De bedenktijd bedraagt minimaal 14 dagen en bij sommige verzekeraars is dit 30 dagen.

Voor vragen over de vergelijker kunt u contact met ons opnemen. Tevens ontvangen wij graag uw feedback, voldoet de vergelijker aan uw wensen en waarin kunnen wij verbeteren? Voor vragen over de polissen vragen wij u contact op te nemen met de verzekeraar, wij geven geen persoonlijk advies.

Welke polis past bij mij?

hoeOm te bepalen welke polis bij u past is het belangrijk om eerst vast te stellen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren. Een uitvaart is een kostbaar plaatje, toch zijn de kosten per persoon zeer verschillend. Het hangt af van hoe u het afscheid wilt invullen. Vragen als begraven of cremeren, hoeveel mensen, wat voor soort kist zijn dan ook aan de orde om de hoogte van het verzekerde bedrag in te schatten.

Op dit moment geven verzekeraars aan een gemiddelde uitvaart voor zo’n 8000 euro te kunnen verzorgen. Uiteraard zullen uw persoonlijke wensen bepalen of dit bedrag bij u aansluit. De meeste uitvaartverzekeraars hebben op hun website een uitvaartcalculator zodat u eenvoudig een inschatting kunt maken hoeveel uw uitvaart ongeveer gaat kosten.

Na het inschatten van de hoogte van het verzekerde bedrag kunt u gaan beginnen met het vergelijken van de polissen die hieraan voldoen. U kunt bij het vergelijken kijken naar de premie voor uw leeftijd en uitzoeken wat de meest voordelige optie is. Echter raden wij u aan de voorwaarden ook goed te bekijken zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan.

Welke factoren bepalen de premie?

Er zijn verschillende factoren die de hoogte van uw premie bepalen. Hieronder de verschillende factoren:

Verzekerd bedrag: Dit is de dekking, hoeveel geld of welke diensten wilt u uitgekeerd krijgen?

Leeftijd: Een jonger persoon betaald minder premie, dit komt doordat de verzekeraar inschat minder risico te lopen.

Looptijd: De looptijd geeft aan hoe lang u premie gaat betalen. Dit kan voor een bepaalde periode zijn of tot een bepaald levensjaar.

Soort verzekering: De mogelijkheden zijn een natura, kapitaal of combinatieverzekering. Het verschil zit hem in de uitkering, kiest u voor een uitkering in geld, natura of een combinatie van beide?

Gezondheid: Binnen de aanvraag is er doorgaans een medische acceptatie door middel van een gezondheidsverklaring. Bij een slechtere gezondheid verwacht de verzekeraar mogelijk vroegtijdig te moeten uitkeren waardoor de premie omhoog kan gaan.

Voorwaarden: De voorwaarden zijn belangrijk, zijn kinderen bijvoorbeeld gratis meeverzekerd en hoe zit het met premie indexatie?

Leeftijd

factorenVanaf 18 jaar is het mogelijk een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. De maandelijkse premie is lager voor jongeren. De verzekeraar maakt een risicoberekening en de kans dat een ouder persoon sneller komt te overlijden is nu eenmaal groter. Bij een normale levensverwachting maakt het dan ook niet uit of u op uw 18e begint met het afdragen van premie of hiermee pas begint op het moment dat u 50 bent. U zult nagenoeg hetzelfde aan premie afdragen.

Dit komt doordat de premie vele malen hoger is wanneer u pas op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Het is mogelijk dat u eerder dan de gemiddelde levensverwachting komt te overlijden en om dit risico zo vroeg mogelijk af te dekken kan het verstandig zijn om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.

De meeste verzekeraars hanteren bij de aanvraagprocedure een maximale leeftijd, doorgaans is dit 65 jaar. Na deze leeftijd is het dan ook niet meer mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten gezien de verzekeraar het risico te groot vind.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2019