De 24 uurs kamer bij uitvaartcentra is een relatief nieuw initiatief. Het biedt de mogelijkheid om iemand in een persoonlijke omgeving op te laten bare, als dat thuis niet mogelijk of niet wenselijk is. De ruimte biedt de kans om deze persoonlijk in te richten en aan te kleden. Bovendien kunt u er op ieder moment naartoe en zo lang blijven als u wenst.
Verschillende uitvaartcentra bieden een 24 uurs kamer. Over het algemeen kunt u ook binnen de (natura) verzekering al aangeven dat u daar gebruik van wilt maken. Op die manier voorkomt u dat u daar thuis plaats voor moet maken.

Toegang met een eigen sleutel

sleutelDe 24 uurs kamer van de uitvaartcentra kunt u in en uit wanneer u wilt. Het centrum geeft u een sleutel, die u kunt gebruiken om daar zelf naar binnen te gaan en weer af te sluiten. Er is sprake van een eigen ingang vanaf buiten, zodat de ruimte daadwerkelijk 24 uur beschikbaar is. U kunt erin en eruit wanneer u wilt en zo lang blijven als u wenst. Dat betekent dat u iedereen afscheid kunt laten nemen van uw dierbare, op tijden dat het hen goed uitkomt. Bovendien kunt u de laatste uren met hem of haar doorbrengen in de 24 uurs kamer in het uitvaartcentrum.

Persoonlijk inrichten van de 24 uurs kamer

Over het algemeen bieden uitvaartcentra de mogelijkheid om de 24 uurs kamer persoonlijk in te richten. Dat betekent dat u daar een aantal foto’s en andere persoonlijke spullen kunt plaatsen. Bovendien is er over het algemeen koffiehoek en een toiletruimte beschikbaar is. Op die manier zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar en is het zelfs mogelijk om even wat privacy te nemen. De 24 uurs kamer van uitvaartcentra is daarmee een goed alternatief voor het thuis opbaren van een overleden dierbare.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice