Een aanvullende geldverzekering wordt door sommige uitvaartverzekeraars geboden bij een natura polis. Of men kan zelf kiezen voor een aanvullende geldverzekering bij een natura polis. De aanvullende geldverzekering maakt het mogelijk aanvullende uitvaartwensen geheel of gedeeltelijk te bekostigen.

Hoe werkt een aanvullende geldverzekering?

werking-geldverzekeringWanneer men voor een natura polis kiest betekent dit dat hierin bepaalde producten en diensten zitten die verzekerd zijn. Echter is het mogelijk dat deze producten en diensten niet hetgeen zijn wat men totaal wenst. Wellicht wilt u een luxere kist, of is een volgauto bijvoorbeeld niet gedekt maar wel gewenst. In deze gevallen biedt een aanvullende geldverzekering een uitstekende oplossing. Want met een aanvullende geldverzekering wordt er naast de natura polis ook een geldbedrag uitgekeerd. Hiervan kan men vervolgens kiezen voor luxere producten en/of diensten of kiezen voor extra producten en diensten. Wanneer er geen aanvullende geldverzekering is, maar wel voor luxere of extra producten en diensten gekozen wordt zullen de nabestaanden dit extra bedrag zelf moeten bijleggen.

Verschillen per uitvaartverzekeraar

Ondanks dat een aanvullende geldverzekering bestaat betekend dit niet per definitie dat deze aangeboden wordt, hierin zijn verschillen per uitvaartverzekeraar. De ene uitvaartverzekeraar biedt dit standaard bij elk soort naturapolis. Zoals DELA heeft verschillende natura polissen, maar bij elke polis wordt een aanvullende geldverzekering geboden. Hoe hoger het pakket, hoe hoger ook de aanvullende geldverzekering zal zijn.
Daarnaast zijn er uitvaartverzekeraars waarbij u zelf de hoogte van de aanvullende geldverzekering kunt kiezen. Hierdoor bent u in staat om precies de kosten van extra wensen te berekenen en dit te verzekeren. Maar ook mogelijk wordt dit niet aangeboden. Wanneer dit het geval is kunt u ervoor kiezen om een kapitaal polis elders af te sluiten. Deze keert ook geld uit, zodat u hiervan de extra wensen kunt dekken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice