Onlangs werd bekend dat de advieskosten voor uitvaartverzekeringen zijn gedaald in 2015. Er is sprake van een daling van maar liefst 13%. De advieskosten bedragen 116 euro voor een advies omtrent uitvaartverzekeringen. Dit is een gemiddeld bedrag, in sommige gevallen valt het lager uit, in andere gevallen hoger. Mensen die een doorlopend serviceabonnement hebben kregen in 2015 wel te maken met hogere kosten. Het gemiddelde tarief ging van 4,92 euro naar 6,81 euro per maand, een behoorlijke stijging dus. De advieskosten dalen overigens al een aantal jaar op rij. In 2014 was de daling nog veel groter, die lag toen op 30%.

Onderzoek van Monuta

De genoemde cijfers zijn tot stand gekomen op basis van een onderzoek dat is uitgevoerd door Monuta. Ruud van der Wal (manager intermediaire distributie) trekt op basis van de cijfers de conclusie dat intermediairs nu verdienmodellen hanteren die meer passen bij wat consumenten willen betalen. Het provisietarief is flink gedaald, van bijna 200 euro in 2013 tot 116 euro in 2015. Het aantal intermediairs dat een service abonnement aanbiedt is ook gedaald. Er is sprake van een daling van 3%, naar 16%. Sommige intermediairs hanteren een combinatie van een serviceabonnement en eenmalige kosten. Meer dan 65% doet niks met serviceabonnementen, ze hanteren één, vast bedrag.

Uitvaartkosten betalen

advieskosten-betalen"Is de markt van uitvaartverzekeringen verzadigd? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. Volgens Monuta is dat niet het geval. Drie van de 10 mensen die zijn ondervraagd denken dat ze de uitvaartkosten niet kunnen betalen binnen 30 dagen. Een op de 10 heeft geen flauw idee hoe ze het geld bij elkaar kunnen sprokkelen als dit nodig zou zijn. Deze cijfers geven aan dat het belangrijk is om een goede uitvaartverzekering te hebben. Nabestaanden worden op die manier niet met hoge kosten achtergelaten. Heeft u zelf nog geen uitvaartverzekering momenteel? Neem geen risico en bekijk de mogelijkheden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice