Last van een afgewezen aanvraag voor een uitvaartverzekering? Dat is vervelend, omdat het lastig kan zijn om elders een nieuwe aanvraag te doen. Dat heeft te maken met de manier waarop verzekeraars naar elkaar kijken. Zodra u eenmaal bent afgewezen kijken zij kritischer, of volgen ze simpelweg het oordeel van een andere verzekeraar. Het is bij een afgewezen aanvraag van een uitvaartverzekering daarom altijd van belang om goed na te vragen op welke grond dat gebeurd is. Soms is er sprake van een medische reden, maar soms gaat het ook om andere redenen. Zoals te late betalingen. Indien er een fout is gemaakt is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen.

Reden van de afwijzing

Reden afwijzingVraag bij een afgewezen aanvraag voor een uitvaartverzekering dus altijd om uitleg. Over waarom de verzekeraar heeft besloten om uw aanvraag af te wijzen. Is er bijvoorbeeld sprake van een medische reden? De kans is groot dat u een gezondheidsverklaring dient in te vullen. Indien daar een verhoogd risico uit blijkt kan het zijn dat een verzekeraar u niet accepteert. Indien er sprake is van een fout is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Doet u dit niet en gaat u meteen naar een andere verzekeraar? Dan is het risico groot dat uw aanvraag ook daar afgewezen zal worden.

Nieuwe aanvraag

U kunt een nieuwe aanvraag doen voor een uitvaartverzekering, maar indien u al eens bent afgewezen wordt dat een stuk lastiger. Het is dan belangrijk om te zoeken naar een speciale verzekeraar. Die er rekening mee houdt dat u al eens bent afgewezen en die goed kijkt naar wat er daadwerkelijk aan de hand was. Op die manier heeft u alsnog de kans om een uitvaartverzekering af te sluiten, ondanks de eerdere afwijzing. Houd er wel rekening mee dat dit een hogere premie per maand kan betekenen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice