Zwangere vrouwen kunnen gebruik maken van een uitvaartverzekering voor hun baby. We gaan er natuurlijk vanuit dat het kindje gezond ter wereld komt, maar er kan helaas altijd wat misgaan. In die gevallen is het prettig om financieel in ieder geval terug te kunnen vallen op een verzekeraar. Er zijn bij de aanbieders van uitvaartverzekeringen speciale polissen en aanvullende modules beschikbaar, bijvoorbeeld om het kindje vanaf de 20e week van de zwangerschap mee te verzekeren. Er is dan een bedrag van doorgaans maximaal een paar duizend euro beschikbaar voor een eventuele uitvaart.

Uitvaartverzekering voor zwangere vrouwen

zwangerDe uitvaartverzekering valt op die manier aan te passen voor zwangere vrouwen, omdat zij met hun kindje een verhoogd risico lopen. Dat geldt in eerste instantie voor de vrouwen zelf, maar net zo goed voor het kindje dat nog ter wereld zal moeten komen. De verzekeraars hanteren veelal een minimale zwangerschap van 20 weken, om te voorkomen dat er in een vroeg stadium iets mis gaat en dat de verzekering daarvoor wordt gebruikt. Na de geboorte is het uiteraard mogelijk om de uitvaartverzekering te blijven gebruiken, omdat de kinderen vanaf dat moment meeverzekerd zullen zijn.

Kinderen gratis meeverzekerd

Zwangere vrouwen kunnen gebruik maken van een uitvaartverzekering die ook dekking biedt voor het kindje dat in hen groeit. Zodra het kindje eenmaal geboren is valt de uitvaartverzekering uit te breiden naar de dekking voor het kindje of de kinderen. Kinderen zijn in de meeste gevallen gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar, waardoor het niet nodig is om extra premie te betalen.
Het is de moeite waard om de verschillende mogelijkheden tot een uitvaartverzekering voor zwangere vrouwen goed te bekijken. Let bovendien op hoe de uitvaartverzekering eruit zal zien op het moment dat het kindje eenmaal geboren is, zodat u op dat gebied niet voor verrassingen komt te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice