De traditionele keuze voor de uitvaartverzekering is een naturapolis. U betaalt een bepaalde (lage) premie per maand. In ruil daarvoor zal de uitvaartverzekeraar de kosten van de uitvaart op zich nemen. Nabestaanden hebben daar zo min mogelijk omkijken naar. Aan de andere kant zijn er ook alternatieven beschikbaar voor de uitvaartverzekering. Soms in de vorm van totaal andere producten, soms bijvoorbeeld door middel van een kapitaalpolis. Het is de moeite waard om de verschillende mogelijkheden en alternatieven op een rij te zetten, zodat u daar voor uw eigen situatie een goede keuze uit kunt maken.

Zelf sparen of beleggen

sparen-beleggenHet meest logische alternatief voor de uitvaartverzekering is daar zelf voor te sparen. In dat geval is het belangrijk om al op jonge leeftijd te beginnen en iedere maand of ieder jaar een bedrag op zij te zetten. Tip: gebruik hiervoor bij voorkeur een aparte rekening. Tot aan een wettelijk vastgestelde limiet kan dat met een vrijstelling in box 3. Dat betekent dat u er geen vermogensrendementsheffing over hoeft te betalen.
Daarnaast kunt u beleggen voor de uitvaart. Dit levert gemiddeld genomen een hoger rendement op. Aan de andere kant is ook het risico wat groter. Het zijn op die manier twee interessante alternatieven voor de uitvaartverzekering.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Binnen de wereld van de verzekeringen voor de uitvaart is er ook nog een interessant alternatief beschikbaar. In plaats van de traditionele natura uitvaartpolis kunt u namelijk een kapitaalpolis afsluiten. U betaalt dan ook een maandelijkse of jaarlijks premie. In dit geval zal de verzekeraar bij overlijden echter een kapitaal uitkeren. Dat kunnen de nabestaanden gebruiken om bij een uitvaartonderneming een uitvaart aan te schaffen. Dat betekent meer vrijheid en flexibiliteit, maar aan de andere kant ook meer verantwoordelijkheden voor de nabestaanden uit uw omgeving. Het is de moeite waard om de verschillende alternatieven op uw gemak te vergelijken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice