Asbestemming uitvaartverzekering

Wanneer er voor de uitvaart gekozen wordt voor een crematie wordt de as van de overledene gedurende een maand bewaard in het crematorium. Deze maand is door de wet vastgesteld zodat er eventueel sporeonderzoek gedaan kan worden en zodat de nabestaanden de ruimte krijgen om na te denken over de asbestemming.

Mogelijkheden asbestemming

MogelijkhedenEr zijn vele mogelijkheden wat betreft de asbestemming. In feite zijn er twee hoofdopties dit kan bewaren of verstrooien zijn, uiteraard kunnen deze opties ook gecombineerd worden Wanneer men het as bewaard dan wordt er doorgaans gekozen voor een urn of een sieraad. Echter kan het as ook in een urnenmuur geplaatst worden, dit wordt door vele crematoria’s aangeboden. Hierbij heeft men een soort van herdenkingsplek. Daarnaast kiezen sommige nabestaanden voor een tatoeage, hierbij wordt het as met inkt gemengd. Echter vragen de meeste tatoeage shops wel voor het tekenen van een aansprakelijkheidsverklaring gezien er kankerverwekkende stoffen in het as kunnen zitten.
Bij het bestrooien zijn er ook diverse opties, doorgaans kiest men voor land of zee. Wanneer men voor land kiest dan is het belangrijk dat er toestemming wordt gevraagd aan de eigenaar van de grond. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor de eigen tuin. Wanneer het as verstrooid wordt op zee kan dit vanaf een vliegtuig, ballon of schip. Dit wordt in overleg met de uitvaartonderneming geregeld. Nabestaanden kunnen ervoor kiezen om een korte ceremonie aan de asverstrooiing toe te voegen.

Uitvaartverzekering

De asbestemming heeft mogelijk invloed op de uitvaartverzekering, gezien hier ook kosten in gaan zitten. Men kan zich verzekeren tegen voor het bewaren of uitstrooien van het as. Wanneer er gekozen wordt voor een kapitaal polis kan hiervoor extra geld gereserveerd worden en bij een natura polis kan men specifieke diensten verzekeren. Dit kunnen dus ook diensten met betrekking tot de asbestemming zijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice