Bij veel verzekeringen moet er een belasting betaald worden over de te betalen premie, deze belasting wordt de assurantiebelasting genoemd. Het bedrag wat aan assurantiebelasting betaald moet worden zit automatisch in de premie verwerkt en bedraagt sinds 1 januari 2013 maar liefst 21 procent. Hierover valt verder niet te onderhandelen gezien dit door de overheid voor alle verzekeringen bepaald is. De verzekeraar moet vervolgens deze 21 procent weer afdragen aan de belastingdienst, hier heeft u verder geen omkijken naar! Een groot voordeel van de uitvaartverzekering is dat u hier geen assurantiebelasting hoeft te betalen.

Waarom geen assurantiebelasting bij een uitvaartverzekering?

Gelukkig worden er niet bij alle verzekeringen assurantiebelastingen in rekening gebracht en ook niet bij de uitvaartverzekering. Als stelregels kunt u aanhouden dat u bij levensverzekeringen dit niet hoeft af te dragen en onder andere de uitvaartverzekering is een levensverzekering. Daarnaast wordt er ook bij de zorgverzekering geen extra assurantiebelasting in rekening gebracht.

Bij welke verzekeringen wel?

Bij bijna alle verzekeringen betaald u wel assurantiebelastingen en dit zijn de schadeverzekeringen. Bijvoorbeeld onder andere de auto of reisverzekering, maar ook de inboedel en rechtsbijstandverzekering. Maar ook betaald u dit bij de pechhulp diensten van bijvoorbeeld de ANWB of Route Mobiel.

Voorheen lager

voorheen-lagerVoorheen was de hoogte van de assurantiebelasting behoorlijk veel lager. Want vanaf 1 januari 2013 is het percentage verhoogd naar 21 procent, terwijl het voorheen nog maar een percentage van 9,7 bedroeg. Dit heeft ervoor gezorgd dat de premies voor verzekeringen behoorlijk zijn toegenomen en dat het moeite loont om eens goed naar uw lopende polissen te kijken. Door deze verhoging kunt u wellicht nadenken of alle lopende polissen nog wel nodig zijn. Of dat u door deze verhogingen misschien toch extra moet besparen en dit kunt bereiken door over te stappen naar een voordelige verzekeraar.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice