Het is geen prettig onderwerp, misschien zelfs beangstigend, uw uitvaart. Vaak ook nog een dure aangelegenheid. Veel mensen nemen een uitvaartverzekering, met name om nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te laten. Omdat de kosten voor een begrafenis of crematie afhankelijk zijn van meerdere factoren, is het moeilijk te zeggen wat de kosten precies zijn. Door te besparen op uw uitvaart lopen de uitgaven niet onnodig uit de hand.

Goedkope uitvaart

goedkope-uitvaartU kunt uw uitvaart zo goedkoop maken als u zelf wilt. Het is uw keuze. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u namelijk zelf een bedrag ter besteding van uw uitvaart. De premie die u maandelijks betaald, wordt vastgesteld door de hoogte van dit bedrag. Kortom: hoe goedkoper uw uitvaart des te lager is uw maandelijkse premie.

Keuzes maken

De kosten voor uw afscheid zijn beïnvloedbaar door uw persoonlijke voorkeuren en extra wensen. Betreft het een begrafenis of crematie? Hoeveel personen verwacht u? Wat sluit er zoal aan bij uw wensen? Met deze vragen en opties kunt u spelen tijdens het berekenen van uw gewenste uitvaartkosten. Het zijn juist deze keuzes die ervoor zorgen dat u bespaart op uw uitvaartverzekering en daardoor dus ook op uw maandelijkse premie.

Drie bespaartips

Het regelen van een uitvaart hoeft niet onnodig duur te zijn en uw uitvaartverzekering ook niet. De volgende bespaartips kunnen al voor een behoorlijk verschil zorgen:
Bespaartip 1: thuis opbaren
De keuze om de overledene thuis op te baren is vaak goedkoper dan het afhuren van een rouwcentrum.
Bespaartip 2: cremeren
Kies voor een crematie in plaats van een begrafenis. De totaalkosten zijn goedkoper en u bespaart zich de kosten van een graf.
Bespaartip 3: rouwadvertenties
Een andere manier om te besparen kan bijvoorbeeld door een regionale rouwadvertentie te plaatsen. Die is goedkoper dan een landelijke rouwadvertentie.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice