De verschillende uitvaartlocaties kunnen behoorlijk verschillen in prijzen. De kosten lopen uiteen, waardoor het verstandig is om daar goed naar te kijken. Is er sprake van een kapitaal uitvaartverzekering die het mogelijk maakt een uitvaart aan te kopen bij een locatie naar keuze? Door goed naar de kosten van de uitvaartlocaties te kijken valt er mogelijk te besparen en hoeft een waardige uitvaart niet duur te zijn.
Heeft u een natura uitvaartverzekering? De kans is groot dat u dan niet zomaar de keuze heeft uit verschillende uitvaartlocaties. De verzekeraar heeft afspraken met een of meerdere locaties waar u terecht kunt. Op die manier houden ze de premie voor de polis laag.

Kosten in verschillende gemeenten

uitvaartlocaties-gemeenteDe kosten bij de verschillende uitvaartlocaties hangen onder andere af van de gemeente waarin deze ligt. Het is in de Randstad over het algemeen duurder om een uitvaart plaats te laten vinden dan in de rest van Nederland. Dat heeft vooral te maken met de kosten die gemeenten daarvoor in rekening brengen bij de verschillende uitvaartcentra. Zij dienen rekening te houden met hogere kosten en verwerken dit daarom in de tarieven die ze berekenen. Door naar de uitvaartlocaties in verschillende gemeenten te kijken is het mogelijk die met elkaar te vergelijken.

Kosten van de uitvaartlocaties

Het is verstandig om op voorhand eens navraag te doen naar de kosten bij verschillende uitvaartlocaties. Dat voelt wellicht wat vreemd, maar het maakt het mogelijk om voor een eerlijke prijs voor een waardige uitvaart te laten zorgen. Zowel de kosten van het begraven, cremeren als voor de huur van de locaties zelf kan er sprake zijn van (flinke) verschillen. Door de uitvaartlocaties in verschillende gemeenten al in een vroeg stadium eens te benaderen is het mogelijk daar een goede keuze uit te maken en voor een betaalbare en waardige uitvaart te zorgen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice