Twijfelt u over de betaaltermijn die u het best kunt kiezen voor een uitvaartverzekering? Het is mogelijk om de premie per maand of per jaar te betalen. Kiest u voor een betaling per jaar? Houd er dan rekening mee dat u dit altijd vooruit doet. Dat betekent dat u eerst betaalt en dat u vervolgens een jaar lang gebruik kunt maken van de polis.

Premie per maand betalen

maand-betaaltermijnenWilt u de premie voor de uitvaartverzekering liever per maand betalen? Er is dan sprake van maandelijkse betaaltermijnen. Het grote voordeel is dat u een laag bedrag per maand betaalt. Het gaat over het algemeen maar om een paar euro, waardoor u nauwelijks merkt dat er sprake is van kosten. Een bijkomend voordeel is dat het goed duidelijk is wat de kosten per maand zijn, u hoeft dat zelf niet uit te rekenen. Het is tenslotte mogelijk om de uitvaartverzekering (in theorie) per maand stop te zetten. Met name bij een uitvaartverzekering is dat over het algemeen echter niet zo interessant. In plaats daarvan sluiten we de uitvaartverzekering af en laten we die de rest van ons leven lopen. Op die manier kunnen we er gebruik van maken wanneer we komen te overlijden.

Premie uitvaartverzekering per jaar

Heeft u een voorkeur voor de betaling per jaar, voelt u juist minder voor de betaaltermijnen per maand? Het is mogelijk om de premie voor de uitvaartverzekering in één keer voor een heel jaar te betalen. Het voordeel daarvan is dat er niet steeds kleine bedragen van uw rekening worden afgeschreven. In plaats daarvan kunt u aan het eind van het ene jaar alvast vooruit betalen voor het volgende jaar. Dat betekent dat u vervolgens een jaar lang geen omkijken meer zal hebben naar de uitvaartverzekering en de premie alvast betaalt is aan de verzekeraar. Bovendien wordt in de meeste gevallen bij deze optie een korting gegeven.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice