U kunt de vergelijker hieronder gebruiken voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen bij Monuta. Gebruik de ‘Vergelijken’ knop zodat u ook de premie kunt zien voor uw leeftijd. De premie van de uitvaartverzekering is namelijk afhankelijk van het geboortejaar.

Uitvaartverzekeraar Monuta is de campagne Bewust Verzekerd gestart met als reden om de Nederlandse consument te laten inzien dat het belangrijk is om met enige regelmaat de uitvaartverzekering te controleren. Is de dekking eigenlijk nog wel passend en zijn er geen veranderende omstandigheden die verandering misschien wel nodig maken?

Onderzoek NL-Eyes

Monuta heeft NL-Eyes een onderzoek laten uitvoeren om er achter te komen hoe groot het bewustzijnsniveau is op het gebied van de afgesloten uitvaartverzekeringen onder de Nederlandse consumenten. Wat blijkt is dat men ooit heel bewust een uitvaartverzekering heeft afgesloten, maar op dit moment niet bewust is wat de hoogte van de uitkering is, of waarvoor men überhaupt verzekerd is.


OnderzoekUit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de ondervraagden niet weten waarvoor ze verzekerd zijn. Bovendien weten 43 procent van de ondervraagden niet wat een begrafenis of crematie ongeveer gaat kosten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een hoop mensen onderverzekerd zijn gezien ze niet van de kosten op de hoogte zijn en wellicht denken dat hun dekking voldoende is.

Wat wel weer tegenstrijdig is, gezien ruim 80 procent van de ondervraagden aangeven het heel belangrijk te vinden dat ze niet willen dat de kosten voor hun uitvaart mede door hun nabestaanden betaald worden. Het blijkt dan ook dat het nodig is om de dekking regelmatig te controleren, gezien dit anders wel de uitkomt zal zijn, de kosten voor een uitvaart stijgen immers altijd.

Campagne

Met de Campagne Bewust Verzekerd hoopt Monuta mensen te laten inzien dat het belangrijk is om regelmatig hun polis onder de loep te nemen. Controleer of de dekking nog passend is bij deze tijd, maar ook bij uw omstandigheden. Denk bijvoorbeeld ook aan de geboorte van een kind, een huwelijk of juist een scheiding.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice