Het is mogelijk dat uw uitvaartverzekeraar werkt met carenzjaren, dit is in feite een wachttijd. Als u de uitvaartverzekering afgesloten heeft dan bent u klant en verzekerd, u betaald immers hiervoor ook een premie. Desondanks bent u bij een uitvaartverzekeraar met carenzjaren niet volledig verzekerd voor een bepaalde periode.

De carenzjaren

carenzjaren-uitvaartverzekeringOf er carenzjaren gelden bij de uitvaartverzekeraar waarvoor u kiest of voor gekozen heeft kunt u terug vinden in de polisvoorwaarden. Bij de meeste verzekeraars dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Is dit niet het geval, dan is de kans groot aanwezig dat er eerst een wachttijd geld. Moet u wel een gezondheidsverklaring invullen? Dan bepaald de verzekeraar hoe groot het risico op overlijden in uw situatie is. Mochten zij dit risico te groot vinden dan maken ze gebruik van de carenzjaren. Hierdoor bent u wel klant, maar in principe niet volledig. U betaald wel de volledige premie, maar bij overlijden binnen de carenzjaren krijgt u geen volledige uitkering. En in enkele gevallen komt het helaas voor dat er binnen de wachttijd helemaal geen uitkering zal plaatsvinden.

Periode carenzjaren

De verzekeraar mag zelf bepalen voor welke periode zij de carenzjaren instellen, dit is namelijk niet wettelijk vastgesteld. Bovendien kunnen zij dit ook per individueel geval bepalen. Dit maakt ook dat hierin grote verschillen zijn per verzekeraar en soms wel kan uitlopen tot een aantal jaren.

Verschillen per verzekeraar

Doordat de verschillen per verzekeraar groot zijn is dit een punt om rekening mee te houden. Bent u gezond en kiest u voor een verzekeraar waarbij u een gezondheidsverklaring moet invullen, dan hoeft u hier niet naar om te kijken. Maar wanneer uw gezondheid toch net iets minder is, of wanneer u standaard als voor een verzekeraar kiest die geen medische acceptatie verricht, dan is dit zeker een punt om rekening mee te houden. U kunt immers onverwachts komen te overlijden, het zou dan een behoorlijke domper zijn wanneer de uitkering niet voldoende is. En nog erger wanneer er niets uitgekeerd wordt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice