De catering maakt over het algemeen onderdeel uit van de uitvaartverzekering. Dit biedt de mogelijkheid om de catering goed te laten verzorgen en af te stemmen op de wensen van de overledene, zonder dat daar specifieke kosten voor gemaakt moeten worden. Traditioneel bestaat de catering uit koffie met cake voor alle aanwezigen. Tegenwoordig wordt het steeds gebruikelijker om meer informeel samen te zijn en nog eens terug te denken aan de mooie momenten. Wat dat betreft bestaan er veel meer persoonlijke mogelijkheden dan voorheen, waardoor de catering een andere vorm heeft gekregen dan in het verleden.

Persoonlijke wensen voor catering

persoonlijkeDe traditionele koffietafel is nog altijd beschikbaar als catering tijdens de uitvaart. Binnen de uitvaartverzekering is het echter ook mogelijk om de favoriete wijn van de overledene te schenken of een appeltaart te laten bakken naar dat speciale recept van oma. Op die manier wordt het al snel persoonlijker. Zowel op basis van de hapjes of dranken die er beschikbaar zijn, net als door middel van de sfeer. De catering tijdens de uitvaart mag er steeds meer op gericht zijn om nog een keer positief terug te denken aan de dierbare, in plaats van alleen maar te treuren over het verlies.

Tijdstip uitvaart en de catering

Verder valt op dat de uitvaartverzekering steeds betere mogelijkheden biedt om ook het tijdstip van de uitvaart af te stemmen op de catering die er beschikbaar is. Gaat het om een borrel met een hapje, omdat de overledene daar zelf zo van hield? Dan is het mogelijk om de uitvaart aan het eind van de dag te plannen. Andersom kan de traditionele koffietafel volgen op een uitvaart in de ochtend. De catering en de uitvaartverzekering zijn wat dat betreft steeds beter op elkaar afgestemd, voor een persoonlijke en waardige uitvaart voor de overledene.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice