Een christelijke uitvaartverzekering wordt in Nederland niet aangeboden door de uitvaartverzekeraars. Echter betekend dit niet dat de uitvaart niet volgens christelijke normen en waarden uitgevoerd kan worden, gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de uitvaart alsnog volgens deze normen en waarden uit te laten voeren.

Keuzevrijheid

KeuzevrijheidDe meeste Nederlanders kiezen voor een natura uitvaartverzekering waarbij producten en diensten verzekerd zijn. Dit betekend dat de uitvaartverzekeraar aan u vaste pakketten biedt, zij krijgen namelijk hierdoor een inkoopkorting, maar deze pakketten beperken u wel in de keuzevrijheid. Kijk goed of u alsnog een vrije keuze heeft in producten en diensten, of dat u hiervoor moet bijbetalen, of dat het helemaal niet mogelijk is. Dit bepaald namelijk of u een christelijke uitvaart kunt organiseren op basis van de uitkering.

Wanneer volledige keuzevrijheid gewenst is wat het geval kan zijn wanneer u voor een volledige christelijke uitvaart wilt gaan, dan is de kapitaal verzekering een goede optie. Met deze polis krijgt u namelijk het verzekerde geldbedrag uitgekeerd en deze kunt u volledig besteden zoals u dat wilt. Alle producten en diensten die u nodig heeft voor de christelijke uitvaartverzekering kunt u betalen van dit geldbedrag. Uiteraard geld wel dat wanneer het geldbedrag op is dat de rest nog zelf bijbetaald dient te worden.

De uitvaart

Doorgaans willen christenen de uitvaart in de kerk, echter zien we dat ook niet gelovigen of mensen die niet hun hele leven gelooft hebben de uitvaart in de kerk willen uitvoeren. Vroeger wilden christenen enkel begraven worden, dit werd destijds gezien als de enige juiste vorm. Hedendaags mogen christenen ook kiezen voor een crematie waardoor er niet perse gekozen hoeft te worden voor de kerk, maar er ook gekozen mag worden voor een crematorium.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice