Voor de uitvaartverzekering dient u kosten te betalen. De uitvaartverzekeraar kan dit vragen in de vorm van premie, maar ook in de vorm van contributie. Indien u contributie betaald hoeft u uiteraard geen premie meer te betalen. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen?

Verschil contributie en premie


verschil-contributieHet meest bekende bij de consument is het afdragen van premie wanneer zij een uitvaartverzekering afsluiten. Uitvaartverzekeraar met winstoogmerk maken hier gebruik van. Echter zijn er ook uitvaartverzekeraars die geen winstoogmerk hebben. In dit geval zijn de verzekeringsnemers geen klanten, maar leden. Leden dienen dan ook contributie te betalen voor de uitvaartverzekering. Voor de consument maakt het in feite niet uit welk woord er aan vast zit, gezien er hoe dan ook betaald moet worden. Wilt u een uitvaartverzekeraar zonder winstoogmerk, dan wordt u automatisch een lid. Mogelijk heeft u hier voorkeuren toe omdat u dat een betere gedachte vind.

Welke variant is goedkoper?


Als een verzekeraar zonder winstoogmerk werkt betekend dit niet per definitie dat zij een betere en/of goedkopere uitvaartverzekering kunnen bieden. Maar het betekend ook niet er definitie dat zij een slechtere/duurdere uitvaartverzekering bieden. Het verschilt echt per persoon of de keuze voor klant of lid beter is.
Wanneer de uitvaartverzekeraar geen winstoogmerk heeft investeren zij wel in bepaalde zaken. Dit maakt dat de premie niet erg varieert van anderen. De investeringen vindt u wellicht een goede keuze, maar het kan ook zijn dat u er niets mee heeft. Als u enkel op de maandelijkse kosten wilt letten is het verstandig te vergelijken. Is de uitvaartverzekeraar zonder winstoogmerk goedkoper kunt u daar lid worden, maar wanneer de uitvaartverzekeraar met winstoogmerk goedkoper is kun u daar klant worden. Wel 1 tip, kijk ook vooral naar de voorwaarden. Hier kunnen behoorlijke verschillen in opgemerkt worden wat uw keuze toch nog kan beïnvloeden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice