De keuze tussen een crematie of een begrafenis is een lastige, waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Vanuit het verleden was het veelal de geloofsovertuiging die bepaalde op welke manier uw uitvaart plaats zou vinden. Daarnaast voelen we ons in veel van de gevallen prettiger bij de ene of de andere wijze. Heeft u zelf niet direct een voorkeur en gaat het u er vooral om dat de kosten zo laag mogelijk liggen?

Houd er dan rekening mee dat de verschillen vaak kleiner zijn dan u zou denken.

Maak ook een vergelijking

Persoonlijke voorkeur

persoonlijke-voorkeurHet is bij de keuze tussen een crematie of begrafenis verstandig om uit te gaan van waar u zich zelf het best bij voelt. Wenst u begraven te worden, zodat u onder de grond in een kist komt te liggen, of voelt u aan de andere kant meer voor een verbranding in de oven, waarna het mogelijk is om de as uit te strooien? Het zijn zaken waar we ons liever niet mee bezig houden, maar het is wel van belang om op tijd een keuze te maken. Indien u dat zelf niet doet en u komt te overlijden dienen uw nabestaanden hieruit te kiezen.

Verschil in prijs

Veel mensen gaan er nog vanuit dat de begrafenis een stuk duurder is dan de crematie, waardoor dit laatste een budget optie zou zijn. Dat is de laatste jaren totaal veranderd, aangezien de verschillen nog maar nauwelijks bestaan.

De kosten van een uitvaart hangen vooral sterk af van de manier waarop u deze zelf vorm wenst te geven. Een crematie kan gemakkelijk duurder uitvallen dan een begrafenis. De keuze tussen een crematie of een begrafenis kunt u daarom het best af laten hangen van waar u zelf het beste gevoel bij heeft.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice