Wilt u dankbetuigingen versturen en daarvoor gebruik maken van dekking vanuit de uitvaartverzekering? Het is verstandig om dit aan te geven op het moment dat u de verzekering wilt afsluiten. Dit voorkomt onduidelijkheden en voorkomt bovendien dat u na verloop van tijd ineens een extra bedrag dient bij te betalen voor een extra dekking. In een aantal gevallen maken de dankbetuigingen standaard deel uit van de dekking van de uitvaartverzekering. Dat hoeft echter niet automatisch het geval te zijn. Het is daarom verstandig om hier zelf goed naar te kijken en misverstanden te voorkomen.

Kosten voor dankbetuigingen

KostenHet is gebruikelijk om dankbetuigingen zo’n 2 – 6 weken na de uitvaart te versturen. Uiteraard zijn het de nabestaanden die dat kunnen verzorgen, maar het is ook mogelijk dat de verzekeraar te laten doen. Die zal daar kosten voor berekenen, want er gaat tijd in zitten en de betuigingen zijn niet gratis. Het is daarom verstandig om al bij het afsluiten van de uitvaartverzekering na te gaan of hier dekking voor bestaat. En is dat het geval? Kijk dan goed naar het aantal betuigingen dat u kunt laten versturen, in relatie tot het aantal rouwkaarten dat u laat versturen.

Online dankbetuigingen

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om online dankbetuigingen te maken. Het is mogelijk om die via de verschillende sociale media te versturen. Via Twitter, via Facebook of zelfs via LinkedIn en WhatsApp. De kosten hiervoor liggen over het algemeen lager dan die van de papieren varianten, maar niet iedere uitvaartverzekering biedt deze mogelijkheid. Bekijk de mogelijkheden en zorg er daarmee voor dat u een goed beeld krijgt van wat de uitvaartverzekering kan betekenen en wat nabestaanden eventueel zelf kunnen doen. En wat de kosten zijn om 2 – 6 weken na de uitvaart de dankbetuigingen te versturen aan iedereen die afscheid is komen nemen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice