Nepbrieven waaronder spooknota’s komen helaas voor. Dit houdt in dat er fraude gepleegd wordt en dat iemand zich uitgeeft in een brief of factuur als een bepaalde instantie en hierbij verkeerde intenties heeft. Wij adviseren u dan ook om altijd goed op te letten of een poststuk echt is. Indien een bepaald poststuk onverwacht is adviseren wij u contact op te nemen met de desbetreffende instantie. Momenteel zijn het de uitvaartverzekeraars Monuta en DELA die hun klanten waarschuwen voor spooknota’s.

Inhoud spooknota

inhoud-spooknotaDe inhoud van de spooknota die rondgestuurd is vraagt de klant om binnen 48 uur bemiddelingskosten van maar liefst 125 euro te betalen. Beide uitvaartverzekeraars geven aan deze brieven niet verstuurd te hebben en dat het hierbij dus gaat om nepbrieven en dat u gewaarschuwd bent deze bemiddelingskosten niet te betalen. Doordat deze brieven ondertekend zijn met de Afdeling Juridische Incasso CIBJ Nederland Credit Management Services kan het voor de klanten van Monuta en DELA behoorlijk serieus overkomen, maar let op dit is dus een spooknota!

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De fraudehelpdesk is een instantie die helpt bij allerlei vragen en meldingen omtrent fraude. Zij hebben aangegeven dat de spooknota’s verstuurd worden doordat de administratie van het failliete intermedia bedrijf Vienalis in verkeerde handen is gevallen. Hierdoor worden persoonlijke gegevens nu gebruikt voor spooknota’s, wat natuurlijk absoluut niet de bedoeling is.
Indien u deze spooknota heeft ontvangen adviseren wij u contact op te nemen met de fraudehelpdesk en uw uitvaartverzekeraar. Ook wanneer u in de toekomst iets niet vertrouwd kunt u bij beide partijen terecht. Indien u een spooknota betaald heeft wordt het namelijk een enorme opgave om uw geld nog terug te krijgen, als dit überhaupt al lukt. Wees altijd voorzichtig en betaal niet zomaar iets, zeker wanneer het een onverwachte rekening betreft. Daarnaast adviseren wij u ook altijd voorzichtig te zijn wanneer een bepaald bedrijf u zomaar om persoonlijke gegevens vraagt!

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice