In 2017 had de uitvaartverzekeraar DELA een goed jaar achter de rug met een winst van maar liefst 235 miljoen euro. Helaas hebben ze dit niet door kunnen zetten in 2018 en hebben ze zelfs financieel verlies geleden. Per saldo was het verlies maar liefst 203 miljoen euro. DELA had dan wel het financiële verlies maar groeide wel enorm in het aantal verzekerden. De verzekeraar kreeg maar liefst 123000 nieuwe klanten in 2018. Dat betekend dat DELA op dit moment meer dan 4 miljoen klanten heeft.

Oorzaak verlies

oorzaakDe oorzaak van het financiële verlies is terug te vinden in de beleggingsresultaten welke zeer tegenvallend zijn. Als gevolg van de dalende aandelenkoersen is er een verlies geleden van 139 miljoen euro. Daarnaast waren andere kosten dit jaar hoger als ziekteverzuim, digitalisering en verbeteren van de IT-systemen.
DELA geeft aan dat de kwestie met vingerafdrukken amper een rol speelt in de tegenvallende resultaten. Er zijn volgens de verzekeraar ongeveer 20 personen die hun polis hebben opgezegd als gevolg van de vingerafdruk kwestie.

Groei

Ondanks het financiële verlies geeft bestuursvoorzitter Edzo Doeve aan dat de verzekeraar een gezonde groei meemaakt doordat zowel het aantal verzekerden als het premie inkomen behoorlijk zijn gestegen. Hierdoor blijft de financiële positie even sterk, zelfs wanneer de cijfers op de beurs tegenvallen. Daarnaast geeft Doeve aan dat de natura polis van DELA nog steeds erg populair is, zeker gezien het aantal aanbieders van dergelijke polissen afnemen.

Winstdeling

De uitvaartverzekeraar heeft een winstdeling uitkering. Dit houdt in dat de winst onder alle leden wordt verdeeld. Ondanks de rode cijfers deelt DELA alsnog 42 miljoen euro aan winstdeling uit. Dit bedrag is dit keer beschikbaar gesteld uit de eerder opgebouwde financiële reserves.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice