Voor de dragers van de kist heeft u verschillende mogelijkheden. Met dekking vanuit de uitvaartverzekering of op basis van aanvullende kosten, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de kist door de familie te laten dragen, net als door vrienden en andere bekenden. Zij zorgen er als nabestaanden voor dat ze u een laatste eer kunnen bewijzen. In dat geval zijn er uiteraard geen kosten aan verbonden, waardoor het niet nodig is om hiervoor gebruik te maken van de uitvaartverzekering. Het is echter ook mogelijk om professionele dragers te vragen. Zij zorgen ervoor dat de nabestaanden zich daar niet druk over hoeven te maken.

Professionele dragers of de familie

Professionele dragersIndien u de kist liever niet wilt laten dragen door familie of andere nabestaanden zijn daar professionele dragers voor beschikbaar. Die ook uitkomst bieden op het moment dat de nabestaanden zelf aangeven dat ze daar geen behoefte aan hebben. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan de professionele dragers. Indien u de kosten daarvan niet op de nabestaanden af wilt laten komen is het verstandig om dit alvast te bespreken tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering. Dragers kosten zo’n 50 – 100 euro per persoon, afhankelijk van de lengte en duur van het dragen. Dat betekent dat de premie voor de uitvaartverzekering er nauwelijks hoger van zal worden.

Dekking in de uitvaartverzekering

Het is verstandig om al op jonge leeftijd goed te kijken naar de dekking van de uitvaartverzekering. Bijvoorbeeld op het gebied van de dragers van de kist, zodat daar geen onduidelijkheid over zal bestaan. Om goed na te gaan wie de kist zullen dragen en of daar kosten aan verbonden zijn. En of u de mogelijkheid heeft om de kosten daarvan op te nemen in de uitvaartverzekering, zodat u het betaalt aan de hand van de premie per maand. Het geeft rust, als u weet dat dit goed geregeld is.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice