Sommige consumenten weten niet meer dat zij al een lopende uitvaartverzekering hebben en sluiten per ongeluk er nog een af. Een andere mogelijkheid is dat men bewust kiest voor een dubbele uitvaartverzekering doordat de eerste niet voldoende dekkend is. Hoe dan ook, wanneer er een dubbele uitvaartverzekering is dient er wel goed gelet te worden op de uitkering. U heeft er immers niets aan als dezelfde producten en diensten 2 keer uitgekeerd worden gezien u het meeste maar 1 keer nodig heeft. Hierdoor bent u in feite over verzekerd en betaald u onnodig teveel aan premie.

Let op lopende polissen


Wanneer er voor een nieuwe uitvaartverzekering gekozen wordt adviseren wij u eerst goed te controleren of er geen lopende polis is. Mogelijk staat deze bijvoorbeeld nog op naam van uw ouders, of heeft u in het verleden een polis afgesloten maar bent u dit helemaal vergeten. Wanneer er al een lopende uitvaartverzekering is heeft u wellicht geen nieuwe nodig.
Maar het kan ook mogelijk zijn dat de lopende polis niet dekkend genoeg is. In dit geval kan er gekozen worden voor een tweede uitvaartverzekering of voor het bijverzekeren van de lopende polis. Hoe dan ook, let op dat u dubbele dekkingen voorkomt. Wanneer er bijverzekerd wordt zal de lopende polis aangepast worden aan de nieuwe wensen. Het afsluiten van een tweede uitvaartverzekering kan ook voor gekozen worden zodat de dekking voldoende is.

Voorkom dubbele dekkingen


voorkom-dubbeleWanneer men moet oppassen voor dubbele dekkingen is bij de natura uitvaartverzekering. Bij de kapitaal uitvaartverzekering zal dit niet snel het geval zijn doordat er geld verzekerd wordt. Wel is het mogelijk dat er bij een dubbele uitvaartverzekering teveel geld uitgekeerd wordt voor de benodigdheden, maar wellicht kan het hierdoor iets luxueuzer. Bij de naurapolis worden producten en diensten voor de uitvaart verzekerd. Maar u heeft bijvoorbeeld niet 2 keer een groot aantal rouwkaarten nodig, bij een dubbele uitvaartverzekering wordt dat mogelijk wel uitgekeerd. Net als vele andere producten en diensten. Voorkom daarom altijd dubbele dekkingen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice