De duurzame uitvaart wint steeds meer aan populariteit, we denken meer en meer na over onze invloed op het milieu en de wereld om ons heen. Het is met een uitvaartverzekering goed mogelijk om een groene uitvaart te laten organiseren, al is het natuurlijk wel van belang om daar al in een vroeg stadium rekening mee te houden.

Wat is een groene uitvaart?

Benieuwd naar wat een groen uitvaart is? Het is een uitvaart waarbij u rekening houdt met de invloed op het milieu. Dat betekent bijvoorbeeld dat u de uitvaartstoet vorm kunt geven met elektrische auto’s of dat de grafsteen en grafkist gemaakt zijn van duurzame materialen. Daarnaast is het mogelijk om de rouwdienst op een duurzame wijze plaats te laten vinden en hier bij het drukwerk rekening mee te houden.
Er zijn verzekeraars die heel specifiek een uitvaartverzekering voor een groene uitvaart aanbieden. Bovendien kunt u dit zelf aangeven op het moment dat u een polis zoekt, zodat de verzekeraar daar rekening mee kan houden. Het is verstandig om er tijdens het oriënteren op de uitvaartverzekering alvast aan te geven dat u zoekt naar groene mogelijkheden, zodat u de polis later zo min mogelijk hoeft aan te passen.

>Uitvaartverzekering voor een duurzame uitvaart

duurzame-uitvaartEen uitvaartverzekering voor een duurzame uitvaart hoeft niet (veel) duurder te zijn dan een reguliere polis. De groene elementen zijn niet per se duurder, het gaat simpelweg om het maken van andere keuzes. U kunt kiezen voor duurzame alternatieven voor de standaard, zonder dat dit meer kosten met zich mee hoeft te brengen. Door hier vooraf goed naar te kijken kunt u een voordelige uitvaartverzekering afsluiten voor een groene uitvaart. Het resultaat is een beperkte negatieve invloed op het milieu, zowel tijdens uw leven als op het moment dat u komt te overlijden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice