In deze tijd gaan veel dingen net wat anders dan we gewend zijn. Ook voor wat betreft een uitvaart is dit het geval. Zo mogen er bijvoorbeeld nog maar 30 personen aanwezig zijn bij een begrafenis of crematie, mits zij 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Indien een naaste van u overlijdt, bestaat de mogelijkheid dat u een groot aantal mensen gaat teleurstellen. Het kan namelijk zo zijn dat u een selectie moet maken van wie er wel en wie er mag komen. Dit is natuurlijk geen prettige keuze. Gelukkig is er een oplossing: een uitvaart op afstand.

Hoe ziet dit eruit?

Een uitvaart op afstand is ten tijde van het coronavirus populair in ons land. Bij zo’n afscheid hoeft u niet fysiek aanwezig te zijn om de begrafenis of crematie te kunnen volgen. Hier wordt de uitvaart namelijk in beeld gebracht. Een begrafenis of crematie is dan bijvoorbeeld te volgen via een livestream op het internet. Mensen die u teleur moest stellen, kunnen op deze manier toch nog een beetje aanwezig zijn.

Wie brengt de uitvaart in beeld?

Kiest u voor een uitvaart op afstand? Dan heeft u verschillende mogelijkheden voor wat betreft het in beeld brengen. U kunt ervoor kiezen om de uitzending te laten verzorgen door een nabestaande die ervaring heeft met het streamen van video’s via het internet. Is er in uw directe omgeving niemand die weet hoe dit werkt? Geen probleem, want u kunt in dat geval een beroep doen op uw uitvaartverzorger of het uitvaartcentrum. Zij bieden in deze tijd vaak de mogelijkheid om te streamen, zodat mensen op afstand het afscheid kunnen volgen.

Aandachtspunten

Bij een uitvaart op afstand moet u rekening houden met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld altijd aan de privacy van de mensen die aanwezig zijn. Informeer hen altijd over het feit dat de uitvaart via internet uitgezonden wordt. Zijn er mensen op tegen? Overweeg dan een aparte plek voor hen in te richten die buiten het gezichtsveld van de camera valt. Leg dergelijke afspraken bij voorkeur schriftelijk vast. Op deze manier weet u zeker dat er in een later stadium geen problemen ontstaan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice