Een uitvaartverzekering afsluiten voor een ander die daar niet mee bezig is of niet (meer) toe in staat is? Het is niet heel erg gebruikelijk, maar wel goed mogelijk. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een ander is overigens wel gebruikelijk wanneer we het hebben over onze kinderen. Kinderen tot 18 jaar zijn standaard en gratis meeverzekerd. Tot het 25ste jaar is er vervolgens sprake van een betaalde dekking voor kinderen, al liggen de kosten voor de premie lager dan die voor volwassenen.

Navragen of er al een verzekering bestaat

Indien u een uitvaartverzekering wilt afsluiten voor een ander is het van belang om diegene eerst te vragen of er nog geen sprake is van een dergelijke polis. Er is in Nederland helaas geen instantie beschikbaar om zelf te controleren of dit het geval is. Uiteraard is het wel mogelijk om de individuele verzekeraars de situatie voor te leggen en daar navraag te doen. Blijkt dat er nog geen sprake is van een uitvaartverzekering? Het is dan mogelijk om een polis af te sluiten voor iemand anders. Het gaat de verzekeraar er immers vooral om dat de premie netjes betaald wordt.

Uitvaartverzekering afsluiten voor een ander

Door een uitvaartverzekering af te sluiten voor een ander is het mogelijk de kosten van de uitvaart alvast te spreiden. Op het moment dat iemand zonder een dergelijke polis komt te overlijden zullen de nabestaanden daar over het algemeen voor moeten opdraaien. Door tijdig een uitvaartverzekering af te sluiten voor een ander heeft u de mogelijkheid om dit te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat het aan de hand van een maandelijkse premie mogelijk is om hoge kosten voor te zien. Op die manier kan een uitvaartverzekering voor een ander een goede keuze blijken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice