Benieuwd naar de eenmalige kosten voor een uitvaartverzekering, zodat u op voorhand kunt inschatten waar u mee te maken krijgt? Het kan gaan om een combinatie van advies en/of poliskosten. Indien u gebruik wenst te maken van een advies zult u een tussenpersoon moeten inschakelen. Uiteraard wilt de tussenpersoon ook geld hieraan verdienen en zal u hiervoor een bedrag in rekeneing brengen.
Een eerste gesprek is over het algemeen gratis, al is het de moeite waard om op voorhand te informeren naar de eenmalige kosten van een uitvaartverzekering waar u mee te maken zal krijgen.

Advieskosten voor de uitvaartverzekering

advieskosten-eenmaligOp het moment dat u een uitvaartverzekering wilt afsluiten kunt u zich daarover laten adviseren door een uitvaartverzekeraar of een tussenpersoon. Het is niet langer toegestaan om de kosten voor het advies te verwerken in de premie (commissie), waardoor er aparte kosten voor het advies in rekening dienen te worden gebracht. Met name wanneer u een tussenpersoon inschakelt om u te helpen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal daarvoor een bedrag in rekening gebracht worden. Dit is overigens wel eenmalig, gezien u maar 1 keer advies nodig heeft voor het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Polis of administratieve kosten

Daarnaast dient u in ieder geval rekening te houden met de polis of administratiekosten voor de uitvaartverzekering, ook wanneer u daarvoor geen gebruik maakt van een advies. De verzekeraar berekent mogelijk kosten om u in het systeem op te nemen, de polis in orde te maken en die bijvoorbeeld per post naar u te verzenden. Het gaat over het algemeen om een paar euro, waardoor dit geen grote uitgave betreft. Bovendien is dit eenmalig en niet opgenomen in de standaard maandpremie. Toch is het verstandig om op voorhand goed te kijken naar de eenmalige bedragen van de uitvaartverzekering die u kunt verwachten, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice