Wij adviseren u om de factuur van de uitvaartondernemer altijd goed te controleren. Uiteraard geldt dit voor elke factuur die u ontvangt, iedereen heeft wel eens een onjuiste factuur ontvangen of is gefactureerd voor zaken die niet afgenomen zijn. Dit gebeurt overal, dus ook in de uitvaartwereld kan dit gebeuren. Uiteraard is het vervelend als u betaald voor werkzaamheden die niet uitgevoerd zijn.

Onbekende termen en hoge emoties

Een uitvaart brengt vaak hoge emoties voor nabestaanden met zich mee. Dit is dan ook een reden dat veel mensen de factuur automatisch betalen, ze willen of kunnen hier geen energie in steken. Dat is logisch, toch adviseren wij om toch even de factuur te bekijken, dan wel op een later moment. Het zou zonde zijn als u voor dingen betaald heeft die niet afgenomen zijn.
Daarnaast zorgen de onbekende termen ervoor dat mensen afhaken. We herkennen dit vast wel dat we denken ‘wat betekend dit’, nou het zal wel kloppen. Dit komt doordat we eigenlijk geen zin hebben om het uit te zoeken. Zeker in een periode van rouw zijn dergelijke gedachten extra logisch.

Navragen bij de verzekeraar

NavragenU kunt altijd navraag doen bij de verzekeraar over de kosten. Vraag na waarom het een of het ander niet vergoed wordt. Het is namelijk soms niet duidelijk dat bepaalde kosten niet vergoed zijn. Dit zien we soms bij bijvoorbeeld crematies, dan gaan mensen ervan uit dat alle zaken gedekt zijn. Maar dan kan bijvoorbeeld de uitvaart zelf wel binnen de verzekering vallen, maar het plaatsen van de urn in een muur weer niet. Ook kan de uitvaartverzekeraar u uitleg geven over alle onbekende termen op een factuur. Door navraag te doen hoeft u zelf niet alles uit te zoeken, maar bent u er wel zeker van dat u voor het juiste zal gaan betalen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice