Een flexibele uitvaartverzekering, hoe werkt dat? Het is een polis die steeds meer verzekeraars aanbieden. Ze doen dat om u meer controle te kunnen bieden, zonder dat u de verzekering volledig aan uw nabestaanden hoeft over te laten. Het is aan de ene kant prettig om een aantal dingen zelf te kunnen bepalen en regelen. Terwijl u uw nabestaanden aan de andere kant niet teveel wilt belasten. Het is daardoor prettig om een aantal dingen op voorhand vast te leggen. Voor iedereen die er op die manier over denkt is het de moeite waard om goed te kijken naar de flexibele uitvaartverzekering.

Vrij te besteden bedrag

Met een flexibele uitvaartverzekering is het mogelijk om een vrij te besteden bedrag op te nemen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld €2.000 of om €8.000. De bedragen verschillen per verzekeraar, maar er is sprake van een behoorlijke bandbreedte. Om er daarmee voor te zorgen dat het goed lukt om een deel van de uitvaart zelf vorm te laten geven. Bovendien is het met een flexibele uitvaartverzekering mogelijk om zelf de waarde van de polis te bepalen. Het is mogelijk om daarnaast ook zelf een bedrag te sparen. Er ontstaat op die manier een hybride oplossing voor de uitvaart. Deels met een uitvaartverzekering en deels op basis van eigen kapitaal of in ieder geval de flexibiliteit om nabestaanden zelf keuzes te laten maken.

Dienstenpakket

DienstenpakketVeel van de verzekeraars bieden de mogelijkheid tot een flexibele uitvaartverzekering, op basis van een dienstenpakket. Het is binnen dat pakket mogelijk om gebruik te maken van een dekking voor de grafkosten, een uitgebreidere koffietafel of een asbestemming. Op die manier kan de polis allerlei verschillende vormen aannemen. De flexibele uitvaartverzekering beantwoordt aan de wens van veel mensen om meer flexibiliteit en controle mogelijk te maken, bij de nabestaanden die invloed hebben op uw uitvaart.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice