Het is steeds meer in trek om een fotograaf in te huren bij de crematie of begrafenis. Uitvaartverzorgers geven aan dat ze een behoorlijke toename opmerken als het gaat om fotografie tijdens de uitvaart. Bij de meeste begrafenissen en crematies gaat het hierbij om professionele fotografie. Of dit gedekt wordt door de uitvaartverzekering hangt af van het type polis dat de overledene heeft afgesloten. Indien er geen dekking plaatsvind zullen de nabestaanden deze kosten uit eigen zak moeten betalen.

Professionele uitvaartfotografie

ProfessioneleDe dood en de uitvaart worden hedendaags makkelijker besproken. Een uitvaart is een intiem en bijzonder moment welke mooi vastgelegd kan worden op foto’s. Doorgaans is er wel een familielid of vriend of kennis die deze taak op zich wilt nemen. Echter wordt er ook steeds vaker gekozen voor een professionele uitvaartfotograaf, deze heeft namelijk niet de emoties van een nabestaande en kan het totale plaatje perfect vastleggen.
Een professionele uitvaartfotograaf weet precies hoe hij of zij om moet gaan met het licht. Doorgaans is een kerk, crematorium of uitvaartcentra erg donker. Een goede lens zonder flits kan alsnog het perfecte plaatje in het donker creëren, dit is waar een uitvaartfotograaf dan ook over beschikt. Daarnaast weet de fotograaf precies hoe hij of zij om kan gaan met het geluid van scherpstellen en de zoom zodat hier geen irritaties uit voortkomen. Bovendien weet de fotograaf precies hoe hij of zij het intieme moment met de bijbehorende mensen met hun verdriet kan vastleggen, dit levert dan ook bijzondere en intieme foto’s op.

Dekking uitvaartverzekering

Een professionele uitvaartfotograaf kan te allen tijde ingehuurd worden, maar valt niet automatisch onder de dekking van de uitvaartverzekering. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag voor uitvaartdiensten uitgekeerd, nabestaanden zouden dit kunnen gebruiken voor uitvaartfotografie. Bij een combinatie verzekering is er een gedeelte kapitaal wat hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard dient de gehele uitvaart van het geldbedrag bekostigd te worden, het is dan ook de vraag of hier voldoende budget voor beschikbaar is.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice