Een goede voorbereiding op de uitvaart en de uitvaartverzekering bestaat uit twee verschillende stappen. Het is allereerst van belang om goed na te denken over uw eigen uitvaartwensen, ook al voelt dit waarschijnlijk nog wat vreemd om daar al mee bezig te zijn. Het voorkomt dat uw nabestaanden daar in korte tijd over dienen na te denken en dienen te beslissen, zodra u er niet meer bent. Het is wat dat betreft de moeite waard om u goed voor te bereiden op uw uitvaart en de uitvaartverzekering, door daar al op relatief jonge leeftijd tijd voor vrij te maken.

Uitvaartwensen vastleggen

vastleggenUw uitvaartwensen kunt u vastleggen door na te denken over hoe de uitvaart eruit dient te komen te zien. Het gaat dan uiteraard om de muziek die u eventueel wilt laten spelen, de rouwkaarten die u wilt laten versturen en de kist, net als om de volgauto’s en andere speciale wensen die u met betrekking tot de uitvaart heeft. U kunt nadenken over begraven of cremeren en inspiratie opdoen door goed te kijken naar de websites van de verzekeraars en de uitvaartverzorgers. Het is over het algemeen geen onderwerp waarmee mensen graag aan de slag kan. De goede voorbereiding op de uitvaart maakt het voor de nabestaanden echter een stuk gemakkelijker, zodat u hen niet met de problemen op hoeft te zadelen.

Uitvaartverzekering afsluiten

U kunt online een uitvaartverzekering afsluiten en er daarmee voor zorgen dat uw nabestaanden ook financieel niet te maken krijgen met een onverwachte klap. In plaats daarvan zorgt u er met een natura polis voor dat de verzekeraar de kosten op zich neemt of kunt u door middel van een kapitaalverzekering een bedrag voor de nabestaanden beschikbaar maken. Welke vorm u ook kiest, u voorkomt daarmee in ieder geval dat de nabestaanden uw uitvaart zelf dienen te betalen.
Door u goed voor te bereiden op de uitvaart en de uitvaartverzekering kunt u pijnlijke kwesties voorkomen, zodat uw nabestaanden zich kunnen richten op de emotionele verwerking.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice