U vindt tegenwoordig bij een aantal verzekeraars de grafsteen of grafmonumentenverzekering. Wat is dat nou precies en waar dient u op te letten? Deze verzekering is ervoor bedoeld om eventuele schade en diefstal van een grafsteen of monument te dekken.

Schade

SchadeEen grafsteen of monument kan schade oplopen door bijvoorbeeld een harde storm. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat er schade plaatsvind door vandalisme. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade op vakkundige wijze wordt hersteld. Het is echter wel verstandig om u eens goed te verdiepen in de dekking. Niet alle grafsteenverzekeringen dekken namelijk schade door bijvoorbeeld verkeerde reiniging of een fout bij reparatie.

Diefstal

Sommige grafstenen of monumenten zijn erg kostbaar en kunnen hierdoor populair zijn bij dieven. De schade die men oploopt bij diefstal kan al snel oplopen in de duizenden euro’s. Bij een grafsteenverzekering krijgt u het verlies vergoed en kunt u eventueel weer een nieuwe grafsteen krijgen.

Wat is niet gedekt?

Eventuele schade als gevolg van slijtage of corrosie is niet gedekt. Hiernaast worden ook eventuele schades door aanslagen, grafverzakkingen of constructiefouten niet gedekt. Het is daarnaast raadzaam om bij het afsluiten van deze verzekering ook na te gaan of accessoires verzekerd zijn. Denk hierbij aan fotolijstjes of LCD-schermpjes en dergelijke.
Bekijk bij het afsluiten van de grafsteenverzekering goed de premie en vergelijk deze met andere aanbieders. Vergeet hierbij niet de voorwaarden mee te nemen. Het is immers zonden als u een lage maandpremie heeft maar vervolgens niet geniet van een goede dekking. Naast de premie is uiteraard de looptijd van belang, hoelang wilt u dat de grafsteen of het monument verzekerd is? Het verzekerde bedrag (de maximale dekking) bepaald de hoeveelheid van de maximale uitkering bij een schade.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice