Bij Monuta kunnen ouders hun kinderen tot 18 jaar gratis mee laten verzekeren op de polis van een van de ouders. Maar wat houdt dit precies in en is dit de beste optie of is een individuele uitvaartverzekering voor uw zoon of dochter geschikter?

Meeverzekerd op polis ouders

Wanneer u bij Monuta een lopende polis voor de uitvaartverzekering heeft is uw ongeboren kindje automatisch meeverzekerd vanaf de twintigste week van de zwangerschap. Dit is geldig tot een maand na de geboorte van uw zoon of dochter, binnen deze periode dient u uw zoon of dochter dan ook aan te melden indien u wenst dat hij of zij meeverzekerd is op de polis. In de meeste gevallen krijgt uw kindje dezelfde dekking als waar u zelf voor verzekerd bent.
Wanneer u een uitvaartverzekering voor u zelf afsluit na de geboorte van uw kind, dan is hij of zij ook gratis meeverzekerd tot 18 jaar. Echter geldt hierbij wel een wachttijd van 3 maanden. Dat betekend dat wanneer uw kind binnen 3 maanden na de aanvraag overlijdt er helaas geen dekking plaatsvind. Overigens is er een uitzondering en dat is wanneer uw kind door een ongeval overlijdt. De wachttijd geldt ook wanneer het verzekerde bedrag verhoogd wordt. Dit verhoogde verzekerde bedrag geldt dan ook pas na 3 maanden voor de kinderen.

Individuele uitvaartverzekering

IndividueleOndanks dat kinderen gratis meeverzekerd zijn kan het een overweging waard zijn om toch een individuele uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze manier ontloopt u de wachttijd van 3 maanden, maar daarnaast is de premie ook zeer voordelig. Dit komt doordat het overlijdensrisico van een kind zeer laag is, hierdoor durft Monuta een zeer lage premie aan te bieden. Het voordeel is dat wanneer uw zoon of dochter 18 jaar is de uitvaartverzekering nog steeds tegen een lagere premie aangeboden kan worden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice