Vindt u het belangrijk dat er aan het milieu wordt gedacht, ook na uw overlijden? Misschien heeft u weleens gehoord van een “groene uitvaart”. Als u voor een dergelijke uitvaart kiest dan wordt er in alle opzichten rekening gehouden met het milieu. U kunt hierbij onder andere denken aan het soort grafsteen, de soort kist, het drukwerk en de rouwstoet. Daarnaast is er ook nog een praktische vorm, u kunt bijvoorbeeld een boom planten zodat er weer nieuw leven ontstaat en doorgegeven wordt.

Bossen van Staatsbosbeheer

bossen-uitvaart"Zodra iets afwijkt van de standaard liggen de kosten vaak hoger. Standaard kisten liggen qua prijs lager dan een echte “groene kist”. Om groene kisten te kunnen vervaardigen wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van zogenaamd FSC hout. Dit hout is afkomstig uit één van de bossen van Staatsbosbeheer. Als u kiest voor een dergelijke kist dan hoeft u niet bang te zijn dat er een boom verloren gaat. Staatsbosbeheer zorgt namelijk voor een nieuwe boom die geplant wordt. Op deze manier bent u dus heel milieubewust bezig. Als u een groene uitvaart wenst is het van belang om alle kosten op een rij te zetten. Zodra u weet hoeveel de totale uitvaart gaat kosten kunt u op zoek naar een goede uitvaartverzekering.

Keuze voor een begraafplaats

Waar wilt u begraven worden? Bent u een echt natuurmens? Dan kunt u kiezen voor een zogenaamde natuurbegraafplaats. Er zijn in Nederland een aantal natuurbegraafplaatsen met allemaal eigen kenmerken en eigenschappen. Een overeenkomst is dat natuurbegraafplaatsen zich midden in de natuur bevinden. U kunt begraven worden op een prachtige plek, weg van de drukke stad. Uiteraard is elke natuurbegraafplaats weer anders, zorg er dus voor dat u informeert naar de mogelijkheden op dit gebied.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice