Het is een vraag waar veel mensen moeite mee hebben, hoe gaat mijn uitvaart eruit zien? De dood is toch een beetje een taboe en het is een onderwerp waar we doorgaans niet graag bij stilstaan. Bovendien zijn er ook veel mensen die denken van dat maakt mij niet uit, dat mogen mijn wel nabestaanden beslissen als het zover is. Echter is het vooraf nadenken hierover eigenlijk wel belangrijk, de uitvaart is namelijk iets erg persoonlijks. Het geeft een weergave van de overledene zijn leven en is bovendien ook belangrijk voor de nabestaanden met betrekking tot het rouwproces en de herinnering. Het hoeft niet per definitie een zwaar gesprek te zijn, ook niet in gedachte, maar het scheelt wanneer hier in grote lijnen over nagedacht is.

Nabestaanden niet belasten

belastenDoor vooraf stil te staan bij diverse zaken over de uitvaart neemt u een hoop zorgen en lasten weg bij de nabestaanden. Wanneer iemand komt te overlijden komen er doorgaans veel emoties om de hoek kijken, met name het begin is een zware periode. Voor een uitvaart moet er veel geregeld worden en nabestaanden nemen dit doorgaans erg serieus, gezien het een belangrijk onderdeel is na de dood. Wanneer de overledene in grote lijnen al vast heeft staat hoe de uitvaart eruit mag zien hoeven de nabestaanden hierover niet meer na te denken. Dit kan natuurlijk onwijs fijn zijn, want over deze zaken nadenken en twijfelen in een dergelijke periode is uiteraad zwaar.

Uitvaartcalculatie maken

Waarom het ook fijn is om antwoord te geven op de vraag hoe komt mijn uitvaart eruit te zien is dat er op basis van deze antwoorden een uitvaartcalculatie gemaakt kan worden. Als u weet wat u wilt kan daar een kostenplaatje tegenover gezet worden. Op deze manier kunt u bepalen hoeveel uw uitvaart ongeveer gaat kosten en heeft u de keuze om hier eventueel geld voor apart te zetten of een uitvaartverzekering af te sluiten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice