Bent u benieuwd hoe lang u premie dient te betalen, om gebruik te kunnen maken van uw uitvaartverzekering? Houd er rekening mee dat dit sterk afhangt van de maatschappij die u kiest, aangezien hier geen regels voor bestaan. Neem het in ieder geval mee in de vergelijkingen die u wenst te maken, vooral wanneer u op latere leeftijd gebruik wenst te maken van een uitvaartverzekering.

Verschil per maatschappij


verschil-maatschappijHoud er rekening mee dat uitvaartmaatschappijen vrij zijn in het bepalen van het minimale aantal jaren dat u premie dient te betalen. Het is gebruikelijk om uit te gaan van een termijn van minimaal 30 jaar, maar bij andere maatschappijen geldt er een levenslange plicht. Wat dat betreft is het verstandig om dit na te gaan, bijvoorbeeld wanneer u later wenst te gaan betalen of u aan de andere kant juist benieuwd bent of u over 30 jaar voldoende betaalt heeft.

Onderdeel van de vergelijking


Probeer de lengte van betalen in ieder geval onderdeel uit te laten maken van de vergelijking die u maakt. Lukt dit niet direct? Zoek voor de interessante uitvaartverzekeringen dan zelf op of u heel uw leven premie dient te betalen, of dat het voldoende is om 30 jaar lang te betalen. Vergelijk dit bovendien met het zelf sparen voor uw uitvaart, bijvoorbeeld door gebruik te maken van banksparen.
De verschillende mogelijkheden brengen voor- en nadelen met zich mee, dus zet die goed op een rij. Op die manier zorgt u ervoor dat u in ieder geval goed op de hoogte bent van hoe lang u premie dient te betalen om gebruik te kunnen maken van uw uitvaartverzekering. Tevens is het verstandig om op diverse andere punten te letten indien u een vergelijking maakt. Denk hierbij aan de te betalen premie, maar ook onder andere de waarde van het pakket.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice