Een uitvaartverzekering kunt u op diverse manieren afsluiten. Het verschilt dan ook per persoon welke wijze geprefereerd wordt. U kunt bijvoorbeeld naar een kantoor van een uitvaartverzekeraar gaan voor een persoonlijk gesprek, maar u kunt ook de klantenservice opbellen. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is dat u alles geheel zelf regelt en online een uitvaartverzekering afsluit.

Kantoor bezoeken

Het grote voordeel van een kantoor bezoeken is dat u persoonlijk contact heeft. U kunt voordat de uitvaartverzekering afgesloten wordt al uw vragen neerleggen zodat deze beantwoord worden. De medewerker zal vervolgens met u al uw wensen doorlopen zodat op basis hiervan uw premie berekend kan worden.

Telefonisch contact

telefonisch-contactIndien u wel graag persoonlijk contact wilt met de uitvaartverzekeraar, maar niet tijd wilt vrijmaken om een kantoor te bezoeken, dan is telefonisch contact eventueel een geschikte optie. Telefonisch kunt u doorgaans ook uw uitvaartverzekering afsluiten. U loopt uw wensen door en de medewerker kan vervolgens uw wensen invoeren en uw premie berekenen. Na het doorlopen hiervan kunt u besluiten wel of niet voor de uitvaartverzekering te kiezen. Sommige consumenten zijn bang om dit telefonisch te doen, doordat zij bang zijn dat er wellicht dingen verkeerd genoteerd worden. Echter ontvangt u na het telefoongesprek uw polis en dergelijk, u kunt dan nog eens rustig op uw gemak alles doornemen. Bevalt de uitvaartverzekering niet, of zijn er fouten gemaakt? Dan kunt u gewoon nog de uitvaartverzekering beëindigen, u heeft namelijk altijd een bedenktijd.

Online

Het grote voordeel van online is dat u alles zelf in de hand heeft. U kunt alles uitzoeken op een moment dat het u schikt. Bovendien kunt u eerst een vergelijking maken tussen de verschillende uitvaartverzekeraars. Daarna kunt u indien gewenst uw gegevens invoeren en de uitvaartverzekering afsluiten. U zult ook in dit geval binnen enkele dagen uw polis ontvangen. Ook hierbij heeft u een wettelijke bedenktijd zodat als u toch er vanaf wilt zien u hier tegen beschermd bent.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice