De uitvaartverzekering is natuurlijk erg belangrijk. Wanneer u komt te overlijden, dan wilt u niet dat uw nabestaanden voor de kosten van de uitvaart op moeten draaien. Echter, voor hoeveel moet u nu verzekeren bij de uitvaartverzekering? Dit is over het algemeen erg lastig in te schatten. De hoogte van het bedrag wordt namelijk door verschillende zaken beïnvloed. Op de eerste plaats hebben uw persoonlijke wensen en voorkeuren uiteraard invloed op het bedrag dat nodig zal zijn voor uw uitvaart, maar het is ook zo dat een uitvaart ieder jaar iets duurder wordt. Zo zal een uitvaart dit jaar tot wel duizenden euro’s voordeliger zijn dan precies dezelfde uitvaart over twintig jaar. Hier moet u allemaal rekening mee houden bij het bepalen van het bedrag dat u wilt verzekeren bij de uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaart ongeveer?

Een uitvaart is te realiseren voor minder dan vijfduizend euro, veel minder wanneer u dit wilt, maar er komen vaak toch wat speciale wensen bij kijken. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een standaard kist of toch liever een witte kist of een kist van een speciaal materiaal? Bestaat er de behoefte aan een kerkdienst of niet? Dit zijn nog slechts enkele zaken die invloed hebben op de kosten. Anno 2016 kost de gemiddelde uitvaart tussen de achtduizend en tienduizend euro.
Overigens hebben niet alleen uw wensen en de stijgende kosten in het algemeen invloed op het te verzekeren bedrag bij de uitvaartverzekering. Het is ook zo dat de kosten voor een graf in de ene gemeente veel hoger kunnen liggen dan in een naastgelegen gemeente. Het loont dus om ook hiernaar te informeren.

Ruim berekenen

ruim-berekenen"Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten, zet dan al uw wensen voor de uitvaart op papier en bepaal de prijs van deze zaken. Neem dit bedrag erg ruim om zeker te zijn dat u een passend bedrag voor uw uitvaart verzekert.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice