De hoogte van de uitkering van uw uitvaartverzekering is in principe afhankelijk van de vraag voor welke hoogte u gekozen heeft. Hierbij is het ook weer afhankelijk van het soort polis dat u gekozen heeft, maar ook andere voorwaarden als eventuele winstdeling, premie indexatie en rente maken eventueel een verschil.

Soorten polis

Bij een natura polis, welke hedendaags de meest gekozen variant is, spreken we niet echt over een hoogte van de uitkering. Dit komt doordat u feitelijk gezien geen geldbedrag verzekerd. In plaats daarvan verzekerd u de producten en diensten voor uw uitvaart. Uiteraard kan hier wel verschil in zitten, u kiest bijvoorbeeld voor basis producten en diensten of wellicht voor wat luxere. Dit maakt dat er feitelijk gezien wel verschil zit in de hoogte van de uitkering, deze producten en diensten kosten immers wel geld.
Bij een kapitaal polis of koopsompolis verzekerd u wel geld. Bij een kapitaal polis kiest u zelf de hoogte van het verzekerde bedrag, waar de producten en diensten voor uw uitvaart van gekocht kunnen worden. Bij een koopsompolis legt u een bedrag in, welke tevens de hoogte van het verzekerde bedrag is.

Winstdeling, premie indexatie en rente

winstdelingAls er sprake is van winstdeling dan betekend dit dat de winst van de uitvaartverzekeraar mede verdeeld wordt onder de klanten. Hierdoor stijgt het verzekerde bedrag en hiermee ook de hoogte van de uitkering. Bij premie indexering betekend dit dat ook de hoogte kan stijgen wanneer we te maken krijgen met inflatie. Tevens is het mogelijk dat de hoogte van uw uitkering stijgt wanneer u rente krijgt, dit is meestal van toepassing op een koopsompolis waarbij u een bedrag inlegt. Hierdoor ontvangt u in feite spaarrente. Deze voorwaarden en nog een aantal anderen kunnen er eventueel voor zorgen dat uw verzekerde bedrag verhoogt wordt waardoor de hoogte van uw uitkering ook verhoogt wordt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice