Wanneer men een kapitaal uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om rekening te houden met de stijgende uitvaartkosten. Wanneer er voor een kapitaal uitvaartverzekering gekozen wordt krijgen de nabestaanden bij overlijden van de uitvaartverzekeraar een geldbedrag om de uitvaart te bekostigen. Echter is de vraag of dit geldbedrag voldoende is, daarom is het zo belangrijk rekening te houden met stijgende uitvaartkosten.

Stijgen de uitvaartkosten?


stijgen-uitvaartverzekeringIn het verleden hebben we gezien dat de kosten voor de uitvaart jaarlijks aanzienlijk stijgen, het wordt nou eenmaal duurder. In 2009 waren de gemiddelde kosten 5750,- euro, in 2012 6500,- euro en anno 2015 7000,- euro. Zoals u ziet zijn deze kosten behoorlijk gestegen, wat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder zal stijgen.

Wat te doen tegen de stijgende uitvaartkosten?


Er zijn verschillende opties om u te beschermen tegen de stijgende uitvaartkosten. De eerste optie is het kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Hierdoor weet u zeker dat alle producten en diensten die u op de uitvaart wilt gedekt zijn, dit is namelijk hetgeen wat u verzekerd. Ook wanneer de uitvaartkosten vele malen hoger zijn op het moment dat u overlijdt, zal alles verzorgd en vergoed worden.
Echter wilt niet iedereen een natura uitvaartverzekering, maar wil men een geldbedrag verzekeren zodat zij zelf alles in de hand houden. In dit geval kunt u zich beschermen tegen de stijgende uitvaartkosten door te kiezen voor een uitvaartverzekering met indexatie. Indien dit het geval is wordt jaarlijks opnieuw een berekening gemaakt en de uitvaartverzekering aangepast aan de hand van de inflatie. Het verzekerde bedrag zal hierdoor oplopen, echter loopt de hoogte van de premie hierdoor ook op wat als nadeel beschouwd kan worden. Maar wanneer men niet kiest voor indexatie wordt het verzekerde bedrag niet hoger en loopt men het risico dat nabestaanden niet voldoende uitgekeerd krijgen. Nog een andere optie is om elk jaar opnieuw te bekijken of de uitvaartverzekering nog voldoende dekkend is en eventueel aan te passen, uiteraard dient men hier wel enige tijd in te steken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice