Een individuele uitvaartverzekering is eigenlijk wat de naam al aangeeft, een uitvaartverzekering voor 1 persoon, maar dan wel met een kleine draai. Een uitvaartverzekering voor 1 persoon is in principe gewoon een uitvaartverzekering, we spreken pas over een individuele uitvaartverzekering wanneer iedereen binnen 1 gezin kiest voor een andere uitvaartverzekering, elk gezinslid heeft dan ook zijn eigen voorwaarden en zijn eigen premie.

Waarom kiezen voor een individuele uitvaartzekering?

waarom-indivueleVeel consumenten denken dat het voordelig is om iedereen binnen het gezin op dezelfde manier voor zijn uitvaart te verzekeren, echter is dit niet altijd het geval. Soms is het bijvoorbeeld voordeliger voor een andere uitvaartverzekeraar te kiezen, maar wanneer er voor dezelfde uitvaartverzekeraar maar wel voor een andere uitvaartverzekering bij deze aanbieder gekozen wordt spreken we pas over de individuele variant. De meest logische reden om hiervoor te kiezen is omdat de uitvaartwensen kunnen verschillen. Het kan zijn dat u een vrij sobere uitvaart wilt, maar uw partner een vrij uitgebreide. Het is dan ook zonde om allebei te kiezen voor dezelfde uitvaartverzekering, u hoeft immers voor niet zo’n groot bedrag als uw partner verzekerd te zijn.

Kinderen ook individueel?

Als u kinderen ouder dan 18 jaar zijn is het sowieso verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden, dit doordat uw kinderen niet meer gratis of tegen korting op uw polis verzekerd zijn. Het is namelijk zo dat een groot deel uitvaartverzekeraars geen premie voor kinderen jonger dan 18 jaar berekend, deze kinderen staan kosteloos op de polis van 1 van de ouders en krijgen bij overlijden dan ook dezelfde uitkering als die voor 1 van de ouders geldt.
Op het moment dat uw kinderen de leeftijd van 18 jaar bereiken kunt u naar de opties kijken. Wellicht sluit uw uitvaartverzekering goed aan bij de wensen van uw kind en kunt uw kind ook voor dezelfde polis kiezen, soms kan dit ook tegen een korting. Sluit deze polis niet aan? Kijk dan goed naar de opties bij de verschillende aanbieders.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice