De invulling van de uitvaart binnen een uitvaartverzekering laat een aantal belangrijke trends zien. Er is bijvoorbeeld steeds vaker sprake van een duurzame uitvaart en ook het gebruik van technologie en gadgets wordt beter geaccepteerd dan een aantal jaren geleden. Verder valt op dat met name de persoonlijke invulling van de uitvaart binnen de uitvaartverzekering aan populariteit heeft weten te winnen.

Duurzaam en met technologie

duurzaamOp het gebied van duurzaamheid kiezen steeds meer mensen er voor de uitvaart voor om gebruik te maken van een milieuvriendelijke kist. Een deel van hen wil zelfs begraven worden op een natuurbegraafplaats of wil biologisch eten serveren tijdens de dienst. Verder is het steeds gebruikelijker om gebruik te maken van een fiets of een milieuvriendelijke rouwauto tijdens de uitvaart. Om de duurzaamheid verder door te voeren worden er digitale uitnodigingen of uitnodigingen op biologisch papier verstuurd.
Ook technologie speelt een steeds meer belangrijke rol. In sommige gevallen is er sprake van filmcamera’s of fotocamera’s om de uitvaart mooi in beeld te brengen of is deze zelfs live te volgen op internet. Er zijn grafstenen beschikbaar met ingebouwde schermen om foto’s of video’s te laten zien en online is er veel keuze uit allerlei moderne producten op het gebied van de uitvaart.

Persoonlijke invulling van de uitvaart

Tenslotte valt op dat steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke invulling van de uitvaart binnen de uitvaartverzekering. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer verzekerden die kiezen voor een thema zoals een gastronomisch thema of een Oud-Hollands thema, waarbij de nadruk niet meer zo sterk ligt op het verdriet. Ook de zwarte dresscode is niet meer standaard en sommige mensen maken gebruik van een zelf ontworpen grafsteen of een urn. Er zijn wat dat betreft allerlei mogelijke vormen van een persoonlijke invulling van de uitvaart en de uitvaartverzekering mogelijk, om die zoveel mogelijk af te stemmen op de eigen voorkeuren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice