De koopsompolis is interessant voor jongeren, omdat zij dankzij hun lage leeftijd over het algemeen een relatief laag bedrag betalen. Jongeren die er door middel van een koopsom voor willen zorgen dat ze een goede uitvaartverzekering hebben zorgen er daarmee voor dat ze eenmalig een bedrag overmaken, waardoor ze bij overlijden kunnen rekenen op uitkering. Dat kan in de vorm van een natura polis zodat de verzekeraar alles regelt of door middel van een kapitaalverzekering waarbij er een kapitaal wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.
Jongeren hebben nog een heel leven voor zich, waardoor de verzekeraar lang de tijd heeft om met het ingelegde bedrag van de koopsom rendement te maken. Dat betekent in de praktijk dat de koopsom vaak lager uitvalt dan voor ouderen die deze willen afsluiten.

Eenmalige koopsom

koopsomDe koopsompolis is interessant voor jongeren die bijvoorbeeld een erfenis hebben ontvangen of om een andere reden een leuk bedrag verdiend hebben. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de koopsom vraagt om een behoorlijke uitgave. De koopsom is er in plaats van de premiebetaling per maand of per jaar. Daarbij gaat het vaak om een paar euro per maand, terwijl de koopsom enkele duizenden euro’s zal kosten. Niet iedere jongere heeft dat bedrag beschikbaar, waardoor dit vooral interessant is bij een financiële meevaller.

Relatief lage koopsom

De koopsom is daarnaast interessant voor jongeren, omdat ze een relatief klein bedrag betalen waar de verzekeraar vervolgens tientallen jaren rendement mee kan maken. Het bedrag voor de koopsom is vaak kleiner dan voor ouderen, omdat zij minder jaren voor de boeg hebben. Wat dat betreft is het interessant om al als jongere goed te kijken naar de verschillende uitvaartverzekeringen die er beschikbaar zijn. In sommige gevallen is het interessant om een koopsompolis af te sluiten of een lage premie per maand overeen te komen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice