Wilt u overstappen van uitvaartverzekering en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Houd er rekening mee dat dit helaas niet altijd verstandig is. In een aantal gevallen kan dit u veel geld kosten. Tenminste, het kan zijn dat u daardoor opgebouwd kapitaal misloopt of u extra kosten moet maken. Daardoor is de opbouw van rechten of kapitaal niet optimaal, ten opzichte van de situatie waarin u bij de uitvaartverzekering zou blijven.
Het vraagt de kennis van een expert om dit in uw specifieke situatie uit te rekenen. Die kan u aangeven of het mogelijk is om over te stappen van uitvaartverzekering of dat het in uw geval beter is om daar bij te blijven.

Afkopen niet altijd verstandig

AfkopenIn veel van de gevallen sluit u de uitvaartverzekering af voor een (zeer) lange periode. Er is sprake van premies en van kosten, die de verzekeraar verdeelt over de totale looptijd. Zou u willen overstappen? Dan bestaat het risico dat u alle kosten in één keer dient te betalen. Dat betekent in de praktijk dat er minder opgebouwd kapitaal overblijft of dat er een flink bedrag in mindering wordt gebracht.
In die gevallen is het de moeite waard om goed te kijken naar de mogelijkheid om een uitvaartverzekering premievrij te maken. Dat is iets anders dan overstappen. U betaalt dan namelijk geen premie meer, om daarna elders een nieuwe verzekering af te sluiten.

Mogelijkheden overstappen

Wilt u toch graag overstappen van uitvaartverzekering? Laat dan goed kijken naar het type polis dat u heeft, een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. In een aantal gevallen bestaan er mogelijkheden. Dat zal in de praktijk vaak betekenen dat u de polis premievrij maakt of dat u eenmalig een uitkering van de verzekering ontvangt. Daarna kunt u een nieuwe polis afsluiten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice