U kunt hieronder uitvaartverzekeringen vergelijken welke ook geschikt zijn voor een islamitische uitvaart.

De Islamitische uitvaartverzekering biedt specifieke mogelijkheden voor moslims. Er gelden eigen tradities en rituelen, waar binnen een traditionele uitvaartpolis niet altijd ruimte voor is. De Islamitische variant is zowel in Nederland als in andere landen ter wereld beschikbaar. De rituele en gebruiken zijn anders dan bij een Westerse uitvaart, waardoor de reguliere uitvaartverzekering vaak niet de juiste dekking biedt. Het is in plaats daarvan mogelijk om een Islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. Op die manier is er dekking beschikbaar voor bijvoorbeeld de belangrijke eeuwige grafrust, net als voor de rituele wassing die er plaats zal vinden.

Grafrust en rituele wassing

wassingMoslims begraven hun dierbaren altijd richting Mekka en zorgen voor eeuwige grafrust. Het is een van de meest belangrijke tradities, die we niet kennen binnen een Westerse uitvaart. In Nederland bestaan er mogelijkheden om voor de eeuwige grafrust te zorgen, waardoor het niet nodig is om een overledene in het eigen geboorteland te laten begraven om dat te garanderen.

Daarnaast is er binnen de Islamitische uitvaartverzekering bijvoorbeeld sprake van dekking voor een rituele wassing. Volgens de Koran is al het gestorvene onrein, waardoor dit een belangrijk element vormt. Soms gebeurt het in de moskee, in andere gevallen is er in het uitvaartcentrum een speciale ruimte beschikbaar. Het lichaam van de overledene wordt driemaal gewassen door (moslim) familieleden en vrienden.

Islamitische begrafenisverzekering

De Islamitische uitvaartverzekering biedt mogelijkheden voor een traditionele begrafenis binnen het eigen geloof. Het zorgt ervoor dat er dekking beschikbaar is voor de belangrijke rituelen en tradities, waardoor het ook tijdens een uitvaart in Nederland mogelijk is om die na te leven. Het is verstandig om tijdens de oriënterende fase alvast de kijken naar de standaard Westerse uitvaarten en de Islamitische uitvaartverzekering die er beschikbaar is. Op die manier is het mogelijk om ze ook inhoudelijk naast elkaar te leggen. Enkele partijen waar u terecht kunt zijn Yarden en Monuta, deze kunt u hier met elkaar vergelijken.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice