Een kapitaal uitvaartverzekering afkopen? Dat kan interessant zijn, maar het is altijd belangrijk om dit op voorhand te controleren. Het afkopen is een vreemde benaming, aangezien het gaat om een bedrag dat u ontvangt van de uitvaartverzekeraar. Zodra u geen gebruik meer wilt maken van de polis heeft u de mogelijkheid om die af te kopen. U geeft de verzekeraar dan aan dat de polis mag stoppen. In ruil daarvoor zal de verzekeraar u de tot op dat moment opgebouwde waarde uitkeren. Tenminste, min de kosten en soms min de nog te maken kosten voor de polis.

Opgebouwde waarde uitkeren

U betaalt premie voor een kapitaal uitvaartverzekering, waardoor zich waarde opbouwt. U spreekt met de verzekeraar af dat dit leidt tot een bepaald kapitaal op het moment dat u komt te overlijden. Indien u de polis tussentijds wilt stoppen is dat kapitaal nog niet beschikbaar. Een deel daarvan wel, waardoor u dat alvast kunt laten uitkeren.
Let op: het afkopen van een kapitaal uitvaartverzekering kan lage bedragen aan waarde opleveren. Bovendien kan dit fiscale gevolgen hebben. Laat u daar goed over adviseren en vraag ook de verzekeraar hoe dit zal uitpakken.

Brief aan de uitvaartverzekeraar

BriefOm de kapitaal uitvaartverzekering af te kopen kunt u het best een brief schrijven aan de verzekeraar. Indien u wilt weten waar u aan toe bent kan het ook volstaan om eerst een telefoontje te plegen. Vraag wat u kunt verwachten van het afkopen, bijvoorbeeld door na te gaan wat dit concreet aan waarde zal oplopen. Levert het afkopen van de kapitaal uitvaartverzekering te weinig op of had u een ander bedrag verwacht? Het alternatief is het premievrij maken van de polis. In dat geval keert de verzekering nog niet uit, maar hoeft u daar ook geen nieuwe premie meer voor te betalen. Op die manier bent u af van de betalingsverplichting, zonder dat er opgebouwde waarde verloren gaat.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice