Een kerkdienst opnemen in de uitvaart? Het is goed mogelijk, al zitten daar natuurlijk kosten aan verbonden. Het is daarom verstandig om daar alvast rekening mee te houden tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering. Vooral wanneer u meerdere specifieke wensen heeft is het verstandig om daar al in een vroeg stadium iets van te zeggen. Op die manier is het nog mogelijk om de uitvaartverzekering daarop af te stemmen. Een gewenste kerkdienst is hier een goed voorbeeld van. De kosten daarvan kunnen eenvoudig in de honderden euro’s lopen. Dit maakt de uitvaart duurder, waardoor ook de uitvaartverzekering er net wat anders uit komt te zien.

Wensen uitvaartverzekering

wensenHeeft u specifieke wensen voor de uitvaartverzekering? Door die al in een vroeg stadium kenbaar te maken is het nog goed mogelijk om daarop in te spelen. Met name wanneer u graag een kerkdienst wilt is het verstandig om dit door te geven. De kerkdienst is een mooi onderdeel van een waardige uitvaart. Uiteraard is dit aan de andere kant niet gratis, waardoor u daar al vroeg in de uitvaartverzekering rekening mee dient te houden. Dit voorkomt dat de nabestaanden daarvoor bij dienen te betalen. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat u het alvast in de premie kunt laten verwerken.

Kosten van de uitvaart: de kerk

Een kerkdienst tijdens de uitvaart kost gemakkelijk €500 – €750. Dat betekent dat de extra premie daarvoor niet hoog dient te zijn, mits u de uitvaartverzekering op tijd en op de juiste manier afsluit. Zorg ervoor dat u een uitgebreide dekking kiest, waarmee er ruimte is voor de kerkdienst die u graag plaats wilt laten vinden. Tip: het is verstandig om ook uw familie hierin alvast mee te nemen. Bespreek onderling dat u een kerkdienst wenst en dat u dat vanuit de dekking wilt laten bekostigen. Of geef aan dat de uitvaartverzekering deze dekking niet biedt, maar dat u dit wel belangrijk vindt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice